Klapa iz Tivta oduševila Zagrepčane

3 min čitanja

Klapa  Jadran nastupila je na trima različitim programima i lokacijama  u Zagrebu.  Sva tri nastupa – u Hrvatskoj matici iseljenika, na Trgu bana Josipa Jelačića i u Vili Prekrižje naišla su na nepodijeljene simpatije i oduševljenje kako među uzvanicima  i gostima tako i građanima Zagreba

 

Klapa Jadran iz Tivta nastupila je protekloga vikenda  na trima različitim programima i lokacijama  u Zagrebu.  Sva tri nastupa – u Hrvatskoj matici iseljenika, na Trgu bana Josipa Jelačića i u Vili Prekrižje, u kojoj se nalazi i Ured predsjednice  Grabar Kitarović  na Pantovčaku, su izuzetno pozitivno odjeknula  i naišla na nepodijeljene simpatije i oduševljenje kako među uzvanicima  i gostima Hrvatske matice iseljenika i Ureda predsjednice tako i među Zagrepčanima i njihovim gostima.

Prvi je nastup klapa imala na božićnome domjenku Hrvatske matice iseljenika u Zagrebu, kojom je prigodom izvela polusatni program uz nezaobilaznu Bokeljsku noć. Izvedbe klape Jadran, koja djeluje  pod okriljem Hrvatskoga nacionalnog vijeća Crne Gore, upotpunila  je izložba fotografija.  Uzvanike i goste  su pozdravili ravnatelj Hrvatske matice iseljenika  Mijo Marić, predsjednik Upravnoga odbora HMI- ja Milan Kovač, predsjednik Hrvatskoga nacionalnog vijeća Crne Gore Zvonimir Deković, zamjenik tajnika Središnjega ureda za Hrvate izvan RH Dario Magdić i rukovoditeljica Odjela za kulturu HMI-ja Snježana Jurišić.

Matičini gosti, klapa Jadran iz Tivta, idućeg su dana nastupili na Trgu bana Jelačića na glavnoj pozornici u sklopu novog programskog koncepta – World Etno Advent, na kojem su u proteklih dva tjedna  nastupile brojne folklorne i tradicijske skupine iz Hrvatske i ostalih zemalja. Manifestacija je organizirana u suradnji s Etnografskim muzejom koji ove godine obilježava 100. obljetnicu djelovanja, a uključile su  se i hrvatske klape i kulturno-umjetnička društva Hrvata izvan RH. Treći  nastup, neformalnijeg karaktera klapa je imala u Vili Prekrižje na Pantovčaku, a bio jedio programa Advent na Prekrižju.

Tivatska klapa Jadran osnovana  je prije 47 godina i najstarija je klapa na području Crne Gore. Sadašnji sastav čine amateri zaljubljeni u klapsku pjesmu: Bruna Matijević  – prvi tenor, Branko Lasić – drugi tenor, Dejan Deković – drugi tenor, Damir Nikolić – drugi tenor, Ivo Sindik – bariton, Srećko Elkaz – bariton, Kuzma Novak – bariton, Davor Kaštelanović – bas, Milenko Miško Vulović – bas i  Ilija Milošević – bas  i glazbeni voditelj klape. Gostovanja klape Jadran na programima Adventa u Zagrebu realizirano je u sklopu suradnje Hrvatske matice iseljenika s Hrvatskim nacionalnim vijećem Crne Gore, Turističkom zajednicom Grada Zagreba i Uredom predsjednice Republike Hrvatske. (Radio Dux)

 

 

 

Podijeli ovaj članak
Skip to content