Don Roko Glasnović imenovan dubrovačkim biskupom

1 min čitanja

Papa Franjo imenovao je dubrovačkim biskupom don Roka Glasnovića, svećenika Šibenske biskupije. Vijest o imenovanju objavljena je istodobno u Vatikanu i u Hrvatskoj

 

Apostolska nuncijatura u Republici Hrvatskoj objavila je na blagdan sv. Andrije, 30. studenoga, da je papa Franjo imenovao dubrovačkim biskupom don Roka Glasnovića, svećenika Šibenske biskupije. Vijest o imenovanju objavljena je istodobno u Vatikanu i u Hrvatskoj.

Roko Glasnović rođen je 2. srpnja 1978. godine u Šibeniku. Za đakona je zaređen 5. prosinca 2004., a za svećenika 2. srpnja 2005. u Šibeniku. Na Papinskom lateranskom sveučilištu u Rimu 2008. magistrirao je iz pastoralne teologije. U Šibenskoj biskupiji obnašao je nekoliko službi. Među ostalim, bio je osobni biskupov tajnik, biskupijski ekonom te član biskupijskog svećeničkog vijeća i biskupijskog zbora savjetnika. Također je član Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za život i obitelj.

Mjesta gdje sam živio, školovao se, i službe koje sam vršio bili su prigoda za različite, lijepe i bogate susrete od Šibenika, Janjeva, Splita, Kistanja, Zagreba pa sve do Rima. Sve to nosim u svome sjećanju i zahvaljujem svima na podršci, iz govora novoimenovanog biskupa dubrovačkog. Više https://ika.hkm.hr/dokumenti/govor-mons-roka-glasnovica-na-svecanosti-objave-imenovanja-dubrovackim-biskupom/.

 

Životopis https://ika.hkm.hr/novosti/zivotopis-imenovanoga-dubrovackog-biskupa-roka-glasnovica/

Čestitka biskupa Palića https://www.ktabkbih.net/hr/vijesti/cestitka-biskupa-palica-novoimenovanom-dubrovackom-biskupu-glasnovicu/104476

 

 

 

Podijeli ovaj članak
Skip to content