Dodjelom medalja pobjednicima i pobjedničkim momčadima zatvorene su 3. Hrvatske svjetske igre na kojima je nastupilo oko 800 natjecatelja iz 25 zemalja, uglavnom potomaka hrvatskih iseljenika. Medalje pobjednicima uručili su zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i Milan Bošnjak, izaslanik predstojnice Držanoga ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Darije Krstičević

Dodjelom medalja pobjednicima i pobjedničkim momčadima 26. srpnja u Zagrebu zatvorene su 3. Hrvatske svjetske igre na kojima je nastupilo oko 800 natjecatelja iz 25 zemalja, uglavnom potomaka hrvatskih iseljenika. Medalje pobjednicima uručili su zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i Milan Bošnjak, izaslanik predstojnice Držanoga ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Darije Krstičević.
Bandić je zahvalio sudionicima na boravku u glavnom gradu svih Hrvata. “Dok je iseljenih i domovinskih Hrvata bit će i Hrvatske”, poručio je Bandić. Direktor HSI-a Željko Batarilo ocijenio je kako je tijekom šestodnevnoga druženja i natjecanja do punog izražaja došlo geslo Igara “jedan narod jedno srce”. Istaknuo je kako će odličja i medalje sudionicima biti uspomena lijepoga provoda u Hrvatskoj.
Po Bošnjakovim riječima, sudionici Igara ostvarili su svojim dolaskom kontakt s domovinom svojih predaka. “Ovih smo dana predstavljali jedinstveno hrvatsko nacionalno biće”, rekao je Bošnjak.
Hrvatske svjetske igre održavale su se od 21. do 26. srpnja. Na njima je nastupilo oko 800 natjecatelja iz 25 zemalja, a tijekom ovih šest dana u Zagrebu je boravilo zajedno s mladim natjecateljima preko 2.500 ljudi.
(Hina)
Doznajte više
http://glashrvatske.hrt.hr/hrvatske-svjetske-igre-2014/#!
http://sportsport.ba/blabla/zavrsene-trece-sportske-igre-mladih/112250
http://ucionica.vecernji.hr/vijesti/zavrsena-natjecanja-hrvatskih-svjetskih-igara/19154
http://dalje.com/hr-zagreb/foto–svecano-zatvorene-3-hrvatske-svjetske-igre/516237
http://dalje.com/foto.php?id=2&rbr=30505&idrf=1228055
http://hr-hr.facebook.com/pages/Hrvatske-svjetske-igre-Zagreb-2014/358485027587292
http://www.tjedno.hr/index.php/sport/5447-trei-dan-natjecanja-na-hrvatskim-sportskim-igrama
http://www.crodnevnik.de/2014/07/24/hsi-do-sada-najvise-medalja-ostaje-domacim-natjecateljima/
http://www.hrvatskareprezentacija.hr/pogledajte-sazetak-rezultata-treceg-dana-hrvatskih-svjetskih-igara
http://fenix-magazin.com/27031/zavrsene-hrvatske-svjetske-igre-josip-culina-najuspjesniji-sportas-igara/
http://www.laudato.hr/Novosti/Sport/Svecano-zatvorene-3-Hrvatske-svjetske-igre.aspx
http://www.radiodux.me/vijesti/vijesti/zagreb-svecano-zatvorene-3-hrvatske-svjetske-igre