Bio je član Društva hrvatskih književnika iz Zagreba te ‘Bunjevačkog kola’ i Hrvatskog akademskog društva iz Subotice. Surađivao je u subotičkom listu ‘Žig’, ‘Hrvatskoj riječi’ i ‘Subotičkim novinama’ . U politiku se uključio 1990–ih kao član Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, u kojemu je u više mandata bio član Vijeća DSHV–a

Književnik, novinar i pravnik Milivoj Prćić preminuo je u Subotici u noći između 31. prosinca i 1. siječnja.
Rođen je u Subotici 1. listopada 1942., osnovnu školu i gimnaziju završio je u Kikindi, a diplomirao na Pravnom fakultetu u Beogradu. U Subotici je radio kao sudac Općinskog suda, dopisnik zagrebačkog Vjesnika, ravnatelj subotičke Gradske knjižnice, pravni savjetnik industrije Zorka–Azotara, te od 1980. do umirovljenja 2005. kao odvjetnik.
Zbog sudjelovanja u Hrvatskom proljeću, u zavičaju mu je dulje od desetljeća onemogućen rad u pravosuđu, uskraćena mogućnost istupanja u javnosti te objavljivanja u tisku.
Pripovijetke je počeo objavljivati u subotičkoj ‘Rukoveti’ 1971., potom u zagrebačkom ‘Večernjem listu’ i ‘Startu’, te ponajviše u subotičkom časopisu ‘Klasje naših ravni’. Svoju prvi roman ‘Stari zid’ objavio je 1992., zatim zbirku kratkih priča ‘Zadnja pošta Subotica’ (2001), monodramu ‘Salaš u lampašu’ (2004), zbirku kolumni ‘I nakon desetljeća’ (2005) te zbirke kratkih priča ‘Južno od Tranšeja’ (2006) i ‘Živi a izgubljeni’ (2012). Zbirku pjesama na ikavici ‘Pisme za nuz sviću’ objavio je 2008. Na njegov tekst, Rajko Ljubić je snimio monodramu ‘Pivaj Bačka veselo’ (2006).
Bio je član Društva hrvatskih književnika iz Zagreba te ‘Bunjevačkog kola’ i Hrvatskog akademskog društva iz Subotice. Surađivao je u subotičkom listu ‘Žig’, ‘Hrvatskoj riječi’ i ‘Subotičkim novinama’. Na mađarski ga je prevodio Matija Molzer.
U politiku se uključio 1990–ih kao član Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, u kojemu je u više mandata bio član Vijeća DSHV–a. Uime DSHV–a bio je član više komisija u subotičkoj lokalnoj samoupravi (za nazive ulica itd.) te vijećnik prvog saziva Hrvatskog nacionalnog vijeća 2003.–2010. Dobitnik je subotičkog priznanja Pro urbe za 2010. godinu.
(www.radiosubotica.co.rs)