Za glazbeni dio programa pobrinuli su se Srđan Gjivoje i Vukan Stanišić, kao i lokalna grupa “Dalmati” koji već petnaestu godinu sviraju na ovoj fešti te mlada pjevačica Gina Picinić

Dubrovčani u New Yorku, u organizaciji dobrotvornog Kluba Dubrovnik, proslavili su 3. veljače još jednu Festu sv. Vlaha u restoranu Dubrovnik nedaleko New Yorka. Oko sedamdesetak članova Kluba Dubrovnik i njihovih prijatelja uživali su u jelu, piću i veseloj glazbi do kasno u noć.
Predsjednik Kluba Šime Šimunović i potpredsjednica Noris Boccanfuso održali su kratki govor i najavili ovogodišnje festanjule, gospare Samira Ramića i Trifona Liakopoulosa. Samir je dugo godina živio u Dubrovniku i u svom pozdravnom govoru pročitao je dio prologa Dugog Nosa iz Držićeva Dunda Maroja. Trifon je porijeklom iz Grčke, dok mu je supruga Dubrovkinja. Ispričao je priču kako su se stari Grci prije više od 2000 godina naselili u Cavtat pokraj Dubrovnika, tako da i sebe smatra Dubrovčaninom.
Za glazbeni dio programa pobrinuli su se Srđan Gjivoje i Vukan Stanišić, kao i lokalna grupa “Dalmati” koji već petnaestu godinu sviraju na ovoj fešti te mlada pjevačica Gina Picinić koja je nakon pobjede na Hrvatskom dječjem Festivalu u New Yorku 2002. nastupala i na natjecanju za pjesmu Eurovizije “Dora”. Voditelj programa bio je Nino Gjivoje.
Restoran Dubrovnik, u vlasništvu Željka Tomića koji je podrijetlom s otoka Lopuda, za ovu prigodu servirao je teletinu ispod saća, brancin na gradele, mušule na buzaru, crni rižot, hobotnicu na salatu, i na kraju palačinke i rozatu.

Tekst i fotografije: Luko Šimleša