Mons. Balvanoviću nakon 30 godina rada u Peruu svečano je uručeno državljanstvo Republike Peru. Državljanstvo je zbog zasluga mons. Balvanoviću dodijelio i potpisao predsjednik Perua Pedro Pablo Kuczynski, a odluku o državljanstvu uručili su mu dr. Eduardo Sevilla Echevaria, načelnik Ureda za Migracije i unutarnje poslove i dr. Roxana Aguila de Petrovic, generalna direktorica Migracija Perua

Godina 2017. posebna je za župnu zajednicu peruansko-hrvatskog centra sv. Leopolda Mandića u Limi koja se daljnjom i bližom pripravom spremala za proslavu 30 godina Hrvatskoga pastoralnog vikarijata u Limi i 20 godina župe sv. Leopolda Mandića.
Na poziv župnika mons. Drage Balvanovića zajednicu je 5. prosinca pohodio i vojni biskup u BiH Tomo Vukšić u pratnji vlč. Marijana Stojanovića, vojnog kapelana i župnika u župi Budžak u Banjoj Luci. Sljedećega dana biskup je posjetio svetište svete Ruže Limske i značajnije crkve i institucije Crkve u Limi, a u večernjim satima i Hrvatski klub „Dubrovnik”. Uoči svetkovine, 7. prosinca, u večernjim satima održana je procesija s kipom Marije Pomoćnice kršćana koji je zatim postavljen u jedan od obližnjih parkova na trajni spomen obljetnice. Na samu svetkovinu 8. prosinca u jutarnjim satima mons. Vukšić predvodio je misno slavlje s obnovom redovničkih zavjeta u generalnoj kući sestara „Canonesas de la Cruz”. U podne je biskup Vukšić predvodio svečanu misu svetkovine Bezgrešnog začeća. Koncelebrirali su vojni biskup u Peruu Juan Carlos Vera Plasencia, župnik i vikar za hrvatske katolike mons. Drago Balvanović, delegat za Hrvate u SAD-u i župnik u New Yorku fra Nikola Pašalić, župnik svetišta Gospe od Guadalupe u Limi mons. Rafael Retegui, vojni kapelan Marijan Stojanović, vikar Marko Jukić i kombonijanac misionar o. Graciadio. Na misi su se okupili i gradonačelnik Marco Alvarez, predsjednik Zajednice Hrvata „Dubrovnik” general Zdenko Teply, bivša ministrica i gradonačelnica hrvatskih korijena Luisa Maria Cuculiza Torre, mnogi uglednici iz društveno-političkog i kulturnog života, predstavnici sirotišta iz Ponte Piedre, iz drugih zajednica koje hrvatska zajednica pomaže kao i njezini dobročinitelji. U svečanoj procesiji biskupi, svećenici, ministranti i župljani u peruanskim i hrvatskim narodnim nošnjama ušli su u crkvu Sv. Leopolda. Misno slavlje animirali su udruženi liturgijski zborovi župe i vikarijata zajedno s mladima, a pjevalo se na španjolskom i na hrvatskom jeziku. Mons. Vukšić u propovijedi je čestitao mons. Balvanoviću i cijeloj zajednici na proslavi obljetnice te istaknuo najvažnije datume iz povijesti njezine prisutnosti u Peruu.
Zahvalivši svima na molitvama i dobročinstvima napomenuo je i da će na taj dan mons. Balvanoviću nakon 30 godina rada u Peruu biti svečano uručeno državljanstvo Republike Peru. U župnoj dvorani uslijedio je svečani čin dodjele državljanstva i prisege. Državljanstvo je zbog zasluga mons. Balvanoviću dodijelio i potpisao predsjednik Perua Pedro Pablo Kuczynski, a odluku o državljanstvu uručili su mu dr. Eduardo Sevilla Echevaria, načelnik Ureda za Migracije i unutarnje poslove i dr. Roxana Aguila de Petrovic, generalna direktorica Migracija Perua. Nakon svečanog čina i intoniranja himne uslijedilo je druženje i prigodni program koji su pripremile redovnice s mladima. Izveden je i posebni program folklora, plesova i pjesama iz Perua.
Biskup Vukšić je 9. prosinca u pratnji svećenika posjetio hrvatski klub „Santa Clara” gdje je se susreo s hrvatskim iseljenicima; od 10. do 12. prosinca posjetio je Cuscu, a 13. prosinca obišli su značajnije turističke znamenitosti Lime i Callaoa.
(IKA)