U prostorijama Hrvatskog doma u Buenos Airesu pred brojnim uzvanicima na slavlju Jure Dragičević održao je prigodno slovo, a Tomislav Frković pročitao pjesmu koju je slavljeniku iz Stuttgarta poslala pjesnikinja Malkica Dugeč

U prostorijama Hrvatskog doma u Buenos Airesu hrvatska zajednica je 2. travnja proslavila 90. rođendan prof. Kazimira Katalinića.

Svojom izjavom kako će u rujnu u Zagrebu napokon biti predstavljena njegova knjiga “OD PORAZA DO POBJEDE, POLITIČKA POVJEST HRVATSKE EMIGRACIJE”, na kojoj radi zadnjih 20 godina svojega života, sve je prisutne ugodno iznenadio.

Brojnim uzvanicima na slavlju, uz predstavnike hrvatskih ustanova i organizacija u Argentini, pridružili su se i veleposlanik RH u Argentini Željko Belaj, ravnatelj Hrvatskog katoličkog centra Sveti Nikola Tavelić fra Jozo Peranić , te dvojica gostiju iz domovine – novinar Igor Vukić i publicist Zdenko Kustinec.

Jure Dragičević održao je prigodno slovo, a Tomislav Frković pročitao pjesmu koju je slavljeniku iz Stuttgarta poslala pjesnikinja Malkica Dugeč.
Profesor Katalinić obratio se prisutnima vrlo emotivnom zahvalom za priređenu rođendansku proslavu.
(BARCROATA)