Priznanje Anti Gliboti i Borisu Ivandiću na bečkom skupu

1 min čitanja

 

Uvodno izlaganje « L’Europa et Kina dans l’esprit de Lumieres » održao je povjesničar umjetnosti Ante Glibota. Boris Ivandić, profesor na berlinskoj slikarskoj akademiji, dobio je u Beču Vienna International Medail of Art

 

Austrijska prijestolnica bila je tijekom minulog tjedna mjestom značajnih umjetničkih okupljanja i događanja.  Dvojica Hrvata,  dopredsjednik Europske akademije znanosti umjetnosti i književnosti iz Pariza (AESAL) Ante Glibota i hrvatski slikar, Osječanin Boris Ivandić, sa stalnom adresom u Berlinu, sudjelovali su u dvorcu Hofbourg, na međunarodnom znanstvenom skupu „The cross-cultural perspective in art “.

Uvodno izlaganje u prvom panelu « L’Europa et Kina dans l’esprit de Lumieres » održao je povjesničar umjetnosti Ante Glibota. Boris Ivandić, profesor na berlinskoj slikarskoj akademiji, dobio je u Beču Vienna International Medail of Art. Nagrade je na zasebnoj ceremoniji svim dobitnicima uručio donedavni austrijski predsjednik i bivši ministar znanosti dr. Heinz Fisher.

Ante Glibota posvetio mu je monografiju koju je publicirala izdavačka kuća Delight Edition u Hong Kongu i Parizu u 2008., a Ivandić je ilustrirao dvije knjige poema Ante Glibote objavljenih 2006. i 2007. godine u Parizu.  (https://fenix-magazin.de/)

 

Podijeli ovaj članak
Skip to content