Matičina Mala škola u Novom Vinodolskom

1 min čitanja

U Novome Vinodolskom, primorskom ljetovalištu bogate kulturne prošlosti, 18. srpnja 2022. započinje 29. Mala škola hrvatskoga jezika i kulture, u organizaciji Hrvatske matice iseljenika.

Temeljni je cilj ovoga ljetovanja da djeca koja žive izvan Hrvatske, u zajedništvu s djecom iz različitih mjesta u Hrvatskoj, unaprijede svoje znanje hrvatskog jezika te upoznaju kulturnu i prirodnu baštinu kraja u kojemu borave.

Program škole se odvija u Domu Crvenog križa grada Zagreba Hostelu Villa Rustica do 29. srpnja, a djeca će moći sudjelovati u raznim kreativnim igraonicama-radionicama (jezična, kulturološka, likovna, novinarska, lutkarska, dramska i filmska) te nizu športskih, rekreativnih i zabavnih sadržaja. Bit će tu još puno, puno veselja i radosnih trenutaka u zdravom, bezbrižnom i sigurnom okolišu pod nadzorom iskusnih i pouzdanih učitelja i voditelja.

Ovogodišnji je program okupio 80 polaznika u dobi 9-16 godina iz 14 europskih i prekooceanskih zemalja: SAD-a, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Irske, Italije, Španjolske, Ujedinjenog Kraljevstva (Sjeverne Irske, Škotske, Engleske), Luksemburga, Njemačke, Austrije, Švedske, Poljske, Makedonije, Crne Gore i Kosova.

Tekst: Lada Kanajet ŠImić

Podijeli ovaj članak
Skip to content