Tiskano i internetsko izdanje na hrvatskom i engleskom jeziku knjige “Restoran Croatica – 100 vodećih hrvatskih restorana i njihovi recepti 2020/21″u izdanju Abisal biblioteke Gastronaut predstavljeno je u Rijeci
Tiskano i internetsko izdanje na hrvatskom i engleskom jeziku knjige “Restoran Croatica – 100 vodećih hrvatskih restorana i njihovi recepti 2020/21″u izdanju Abisal biblioteke Gastronaut predstavljeno je prošli tjedan u riječkom Boat hostelu/botelu Marina.
Restorani su u knjizi na 240 stranica predstavljeni tekstom, fotografijama i receptima te informacijama o tome što vrijedi vidjeti i doživjeti u njihovoj okolini. Knjiga je obogaćena fotografijama 10-ak atraktivnih eksponata iz Muzeja gastronomije Puntijar.
Knjiga također predstavlja vrhunske proizvode koji se zbog svojih gastronomskih i enoloških vrijednosti nude na pojedinim odredištima. Mnogi od tih atraktivnih proizvoda mogli su se kušati tijekom promocije knjige. Projekt “100 vodećih hrvatskih restorana – Restoran Croatica”pokrenula je 1995. godine prof. Karin Mimica. Izdanja iz prethodnih godina mogu se pregledati klikom na naslovnicu knjige putemn aljepnice koja preko QR koda vodi na online izdanje knjige na hrvatskom i engleskom jeziku. Projekt “100 vodećih hrvatskih restorana – Restoran Croatica” provodi se kontinuirano već 25 godina i najstarije je nacionalno ocjenjivanje kvalitete u ugostiteljstvu.
Izbori su obuhvatili 2.400 restorana u Hrvatskoj a glasovali su posjetitelji portala www.gastronaut.hr. U 25 godina 488 restorana uključeno je u Restoran Croatica, a 6 restorana je obranilo naslov u svih 25 godina. Mnogi restorani iz 100 najboljih članovi su Gastronautskog kluba koji je do sada organizirao 130 tematskih gastro – skupova na kojima se predstavljaju turistička odredišta kroz kulturu, baštinu i gastronomiju. (Hia)