Izložba nakon Iserlohna, Rima, Tkona i Molizea stigla je i u Zagreb. U Hrvatskoj matici iseljenika otvara se 7. listopada navečer. Nakon Zagreba putuje u Zadar (Gradska knjižnica, 15 listopad) te u Suboticu u prosincu

Likovni natječaj postoji već 16 godina, a njegovi inicijatori i organizatori su hrvatski iseljenici i likovni umjetnici, Iločani Ankica i Ante Karačić koji danas žive i rade u njemačkom gradu Iserlohnu. Na ovogodišnji likovni natječaj „Glagoljica u dječjem oku i srcu“ pristiglo je više od 1000 učeničkih radova, a sudjelovali su osnovnoškolci, djeca od 1. do 8. razreda, uz potporu 200 učitelja iz 150 škola i udruga. Pristigli su radovi iz Italije, Njemačke, Švicarske, Australije (Tasmanija), Čilea, Argentine, Srbije (Vojvodina), BiH, Slovenije, Hrvatske i Njemačka (Bavarska, Hessen, Baden-Württemberg, Hamburg, Berlin), a slikarske su tehnike bile raznovrsne.

0Nagrađeno je ukupno 100 učenika u dvjema kategorijama. Prvu čine učenici od 1. do 4. razreda, a drugu učenici od 5. do 8. razreda. Proglašenje najboljih radova održalo se u Gradskoj galeriji u Iserlohnu 19. travnja 2016., a nagrađenim učenicima priznanja su poslana poštom.

Izložba nakon Iserlohna, Rima, Tkona i Molizea stigla je i u Zagreb. U Hrvatskoj matici iseljenika otvara se 7. listopada navečer. Nakon Zagreba putuje u Zadar (Gradska knjižnica, 15 listopad) te u Suboticu u prosincu.

Pokrovitelji ovoga uspješnoga, 16. po redu, likovnoga natječaja su Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Veleposlanstvo RH u Rimu, Hrvatska matica iseljenika, Udruga Jedna Muzika, Udruga Hrvatsko-talijanski mozaik Rim, Hrvatski glas Berlin, Grad Rim, Grad Zagreb, Grad Zadar, Comune Acquaviva Collecroce, Općina Tkon (otok Pašman) i Osnovna škola Zadarski otoci iz Zadra.
(Zrinka Bačić)