Koncem rujna zborovi iz Frakanave i Maloga Borištofa proslavili su značajne jubileje. Frakanavci su ga proslavili misom i jubilarnim koncertom u Miloradićevoj dvorani, a Borištofci su za folklorni program u goste pozvali folklorne grupe Stalnost iz Čajte, Skupčinu iz Vincjeta i Brezovce iz Mjenova

 

Zbor Frakanava je posljednjega vikenda u rujnu proslavio 25. obljetnicu postojanja jubilarnim koncertom u Miloradićevoj dvorani, a u nedjelju i misom. Pokojni Joško Weidinger je utemeljio zbor 1988., a sedam godina poslije mu se priključila i tamburaška grupa. Predsjednik društva je Karl Horvath.
Od 2010. imaju Frakanavci i vlastitoga dirigenta, Stjepana Fortunu. Prije svega mladi članovi vole pjevati hrvatske šlagere uz tambure, ali sviraju i pjevaju i uglazbljene pjesme frakanavskih pjesnika Mate Meršića Miloradića, Antona Leopolda, Augustina Blazovića i Joška Weidingera.
Zbor i tamburica ima sada i web stranicu koju su u okviru proslave predstavili javnosti.

Jubilej zbora Složnost u Malom Borištofu
Zbor Složnost iz Maloga Borištofa je 30. rujna proslavio 25. obljetnicu postojanja. Jubilej su proslavili misom zahvalnicom i folklornim poslijepodnevom. Tamburica i zbor Složnosti na misi su nastupili skupa sa crkvenim zborom Gornje Pulje i kantorom Ferijom Fellingerom, koji je do 2007. vodio Složnost.
Za folklorni program u goste su pozvali folklorne grupe Stalnost iz Čajte, Skupčinu iz Vincjeta i Brezovce iz Mjenova.
Mješoviti zbor Složnost Mali Borištof postoji od 1987. Ime i zastavu je preuzeo od muškoga zbora, koji je utemeljen 1923. ljeta. Do 2007. je Gerištofac Feri Fellinger vodio zbor. Među vrhunce djelovanja spada pjevanje hrvatskih misa na radiju i sudjelovanje pri produkciji zemaljskoga študija ORF-a Gradišće s naslovom “Dobro”.

Zastavu je Složnost preuzeo od muškoga zbora utemeljenog 1923.Zbor i Tamburica Složnost su jako aktivni
Godine 2004. formirala se tamburaška grupa, koja se vremenom priključila zboru. U proljeće 2008. je Čajtanac Martin Omischl preuzeo muzičko vodstvo. Zbor ima danas 18 članova, tamburaška grupa 22, a naraštajna grupa obuhvaća 13-oro djece u starosti od 6 do 14 godina.

Tijekom proteklih godina bilo je oko 55 nastupa, a koncertirali su i u Beču, Zagrebu, Rijeci, Lovranu …. Prisutni su na hodočašćima u Celju i Lovreti, kao i na misama kod Putujuće Celjanske Marije.
(Hrvatska redakcija ORF-a)