ZIMSKA ŠKOLA HRVATSKOG FOLKLORA 2024.

2 min čitanja

Pozivamo vas na Zimsku  školu folklora koja će se u organizaciji Hrvatske matice iseljenika održati od 3. do 12. siječnja 2024. godine u Koprivnici.

Zimska škola folklora obuhvaćati će program plesova, nošnji i glazbala PANONSKOG PODRUČJA: Turopolja, Vojvodine, Hrvata u Mađarskoj, Bosanske Posavine, Zapadne Slavonije, Posavine, Bilogore, Sjeverne i Južne Moslavine, Baranje, Valpovštine, Đakovštine, Zapadnog Srijema, Brodskog Posavlja, Novogradiškog kraja i Požeške kotline, Županjskog i Vinkovačkog kraja, te Slatinskog, Donje miholjačkog, Orahovičkog i Našičkog kraja.

Polaznici mogu odabrati jedan od tri ponuđena programa: PLES, TAMBURE ili TRADICIJSKA GLAZBALA.

Glavni i programski stručni voditelj ljetne škole folklora je prof. Andrija Ivančan, ujedno voditelj i plesnog programa. Voditelj tamburaškog programa je Tibor Bün, uz gosta predavača Sinišu Leopolda, dok je voditelj programa tradicijskih glazbala Vjekoslav Martinić.

Prijavu je moguće izvršiti slanjem popunjene priložene prijavnice na e-mail: lucija.starcevic@matis.hr najkasnije do 10. prosinca 2023. godine. PRIJAVNICA

HMI je omogućila i Hrvatima izvan Republike Hrvatske oslobođenje od plaćanja školarine na temelju odobrene pisane zamolbe njihove kulturne zajednice ili udruge. Zamolbu za oslobođenje molimo da pošaljete najkasnije do 1. prosinca 2023. godine.

Cijena školarine iznosi 90 eura, te se ona uplaćuje po dobivenom računu od Hrvatske matice iseljenika i mora biti plaćena prije početka Škole.

Smještaj s punim pansionom organiziran je putem jednostavne nabave za sve sudionike u Hotelu Podravina, Ulica hrvatske državnosti 9, Koprivnica. Cijena punog pansiona s noćenjem (pdv uključen) iznosi 43,00 eura po danu po osobi. Plaćanje smještaja vrše sami polaznici unaprijed na osnovi predračuna koji se može tražiti izravno od Hotela na racunovodstvo@hotel-podravina.hr ili u samom Hotelu plaćanjem na recepciji.

Broj mjesta je ograničen.

Veselimo se vašem dolasku!

POZIV

PRIJAVNICA

Tekst: Lucija Starčević; Foto: HMI

Podijeli ovaj članak
Skip to content