Nakon ljetne stanke, u HMI-u je održana prva jesenja i zadnja ovogodišnja tribina. Na njoj smo 7. studenoga ugostili i predstavili Katarinu Abović Oyarzun, čileansku slikaricu koja pripada četvrtoj generaciji hrvatskih useljenika.

 

U zanimljivom razgovoru, koji je vodila Ljerka Galic, upoznali smo čileansku slikaricu koja pripada četvrtoj generaciji hrvatskih useljenika. Tijekom boravka u Zagrebu u Matici je imala radni prostor, gdje je svakodnevno neumorno slikala. (Željka Lešić) VIŠE
________________________________________________________________________________________________________________________

 

Na posljednjem susretu prije ljetne stanke u Hrvatskoj matici iseljenika u Zagrebu, 13. lipnja, u sklopu projekta „Srijedom u Matici“ gostovao je Tomo Periša, svestrani umjetnik i društveni djelatnik iz Švicarske.

Uz redovite posjetitelje i goste ovog zanimljivog projekta, nazočila je kao i uvijek ravnateljica HMI-a Katarina Fuček, na čiju se inicijativu i pokrenuo ovaj projekt. Voditeljica predstavljanja bila je Ljerka Galic, koja u razgovorima s gostima ovu tribinu čini iznimno zanimljivom.
(Željka Lešić)