Hrvatski kuhari vratili su se kući s osvojene dvije timske i šest individualnih brončanih te četiri individualne srebrne medalje
Hrvatska kulinarska reprezentacija predstavila se na Kulinarskoj olimpijadi u Sttutgartu, najvećem i najprestižnijem svjetskom kulinarskom natjecanju na kojemu je ove godine sudjelovalo preko trideset hrvatskih kuhara i slastičara u različitim natjecateljskim kategorijama. Hrvatska kulinarska reprezentacija, u sastavu od 30-ak kuhara i slastičara, u periodu od 14. do 19. veljače, natjecalo se u t u raznim kategorijama. Među mnoštvom natjecatelja iz više od sedamdeset zemalja svijeta bili su itekako uspješni, te se ponosno vratili kući s osvojene dvije timske i šest individualnih brončanih te četiri individualne srebrne medalje.
Srebrnom medaljom okitio se Ivan Đukić natjecanjem u individualnoj kategoriji kulinarska artistika – Clasic Thai Style Carving, dok je u istoj kategoriji Dražen Šafar osvojio diplomu. Đukić je osvojio i brončanu medalju u kategoriji Kulinarska artistika – carving uživo. Aktualna državna prvakinja u slastičarstvu, Sandra Jadek, briljirala je u individualnoj slastičarskoj kategoriji te je kući ponijela srebrnu medalju.
Regionalni tim Varaždinske županije svoja je znanja i vještine predstavio u postavi hladnog stola koji se sastojao od finger fooda, hladne plate, 3 predjela, svečanog menija u 5 sljedova, 4 različita deserta i petit foura te je za isti osvojio brončanu medalju. Srebrnu medalju osvojio je Dinko Tomašić, mlada nada hrvatskog kulinarstva, za nastup u individualnoj kulinarskoj kategoriji. U istoj kategoriji broncu su osvojili Lovro Stančin, najmlađi hrvatski predstavnik, Antonio Bukvić i Tomislav Sabolić. Antonio i Tomislav broncu su ponijeli i u kulinarskoj artistici, a u toj kategoriji srebrom se okitio Erich Glavica. Tim “Chef.hr” predstavio se u kategoriji cateringa te je za svoj nastup primio diplomu. (CroExpress)