U okviru projekta “Kultura kao Most“, koji financira Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, a provodi Hrvatsko-argentinski kulturni centar u suradnji s Institutom za migracije i narodnosti (IMIN) te Hrvatskom kuharskim savezom, pozivamo vas na predavanje Hrvatska kuhinja, koje će održati Matija Balent, državni prvak u kuharstvu, šef kuhinje hotela Antunović u Zagrebu i četvrta generacija kuhara obitelji Balent te istaknuti član Hrvatskog kuharskog saveza. Provest će vas kroz povijest hrvatskog kulinarstva i pojasniti kako se ono kroz godine formiralo i tko je sve utjecao na današnju hrvatsku kuhinju i objasniti zašto je ona tako raznolika i cijenjena. Kroz predavanje ćete i dobiti nekoliko jednostavnih recepata pojedinih jela hrvatske kuhinje.
Hrvatski kuharski savez je nacionalni savez, punopravni član Worldchefs organizacije. Ove godine Savez obilježava 20 godina postojanja a kroz svoje članstvo okuplja nekoliko stotina kuhara i slastičara. Razvoj organiziranih oblika okupljanja kuhara i stvaranja uvjeta za razvitak ukupne kulinarske struke u Republici Hrvatskoj osnovni su zadaci Saveza koje ostvaruje kroz sudjelovanje na kulinarskim događanjima u zemlji i inozemstvu, organiziranje Nacionalne kulinarske reprezentacije te niz drugih aktivnosti i projekata.
Predavanje će se održati u petak 20. siječnja 2023. godine u 18:00 sati na Institutu za migracije i narodnosti, Trg Stjepana Radića 3, 1. kat, Zagreb.
Možete ga pratiti i putem Zoom-a. Za sudjelovanje potrebna je prethodna registracija na sljedećoj poveznici: (Nakon registracije primit ćete mail s potvrdom i informacijama za pridruživanje predavanju).
Na kraju predavanja bit će druženje. Veselimo se vašem dolasku!
Tekst: Hrvatsko-argentinski kulturni centar
Slika: Wikimedia CC