Pravo sudjelovanja imaju svi učenici hrvatske dopunske nastave u inozemstvu i djeca hrvatskih iseljenika u dobi od 8 do 16 godina. Pojedini autor može sudjelovati s najviše tri (3) fotografije. Natječaj je otvoren od 14. prosinca 2015. do 30. travnja 2016.

Međunarodni fotografski natječaj organizira udruga Mosaico Italo Croato Roma – associazione / Hrvatsko-talijanski mozaik Rim pod pokroviteljstvom Državnog ureda za Hrvate izvan RH, Veleposlanstva Republike Hrvatske u Talijanskoj Republici, Hrvatske matice iseljenika, Grada Zagreba i Ente Nazionale Croato per il Turismo Milano.
Tema su obilježja hrvatskog identiteta koja su sadržana pod sloganom natječaja ”Bog, Hrvatska!” (nostalgija, optimizam, radost, obiteljska sjećanja i pripovijedanja) interpretirana fotografijom. Sudionici natječaja moraju poslati fotografije odgovarajuće tematike: hrvatski krajolici, etnografska, povijesna i kulturna baština Hrvatske.
Pravo sudjelovanja na Natječaju imaju svi učenici hrvatske dopunske nastave u inozemstvu i djeca hrvatskih iseljenika u dobi od 8 do 16 godina. Pojedini autor može sudjelovati s najviše tri (3) fotografije. Popunjavanjem i slanjem prijavnice potvrđuje se autorsku autentičnost prijavljenih fotografija te preuzima odgovornost za sadržaj istih.
Fotografije se zaprimaju isključivo putem e-pošte boghrvatska@mosaicoitalocroato.com. Natječaj je otvoren od 14. prosinca 2015. do 30. travnja 2016.
Dodijelit će se tri nagrade, i to : fotoaparat (DSLR) u vrijednosti od € 650,00 – €700,00. (Donacija Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske). Druga nagrada, tečaj Male škole hrvatskog jezika i kulture – Novi Vinodolski (Donacija Hrvatske matice iseljenika) i treća nagrada: fotomonografija “Hrvatska iz zraka” Davora Rostuhara u izdanju National Geographica.
Najoriginalniji koncept “Bog, Hrvatska! u globalizirajućem svijetu” – dodjeljuje se jednoj od 30 fotografija koje su odlukom žirija ušle u uži izbor natječaja. Glasanje za ovu nagradu provest će se javno na mrežnoj stranici „Associazione Mosaico Italo Croato Roma”.
Imena dobitnika nagrada bit će objavljena naknadno na mrežnoj stranici „Associazione Mosaico Italo Croato Roma“, kao i na otvorenju izložbe koje će se održati nakon završetka natječaja.
Odgovorne osobe za tisak i komunikaciju natječaja „Bog, Hrvatska!”: Sarah Zuhra Lukanić i Nikolina Žuvela e-adresa: info@mosaicoitalocroato.com