Zagreb, 19. listopada u HMI

Zbornik će predstaviti ravnatelj HMI mr. sc. Marin Knezović, dr. Ivan Rogić, dr. Ivan Čizmić, dr. Franjo Maletić, fra Josip Bebić, OFM, i dr. Marin Sopta, a voditeljica predstavljanja bit će prof. Tuga Tarle

Hrvatska matica iseljenika i Centar za kulturu i informiranje Maksimir priređuju predstavljanje zbornika “Hrvatska izvan domovine”. Predstavljanje će se održati u ponedjeljak, 19. listopada u 12.30 sati u HMI, Trg Stjepana Radića 3 u Zagrebu.
Zbornik će predstaviti ravnatelj HMI mr. sc. Marin Knezović, dr. Ivan Rogić, dr. Ivan Čizmić, dr. Franjo Maletić, fra Josip Bebić, OFM, i dr. Marin Sopta, a voditeljica predstavljanja bit će prof. Tuga Tarle.
Promocija je to zbornika radova predstavljenih na Prvom iseljeničkom kongresu održanom u Zagrebu od 23. do 26. lipnja 2014. Na kongresu je u četiri dana javnosti predočeno 140 radova, a u zborniku je objedinjena većina njih. Objelodanjeni su radovi znanstvenika, stručnjaka, poduzetnika, novinara, svećenika, književnika i aktivista koji se bave temama hrvatskog iseljeništva i njegova odnosa s domovinom.
(IKA i www.mojmaksimir)