Riječ je o drugome stručnom radu profesorice Bagur koja je 1989. javnosti predstavila svoju knjigu Neretvanska narodna nošnja – Metković i okolina. Nakladnici knjige su Hrvatski sabor kulture, metkovski ogranak Matice hrvatske i KUD Metković, a urednica joj je Valentina Dačnik

Zagrebačko predstavljanje knjige Nošnja u delti Neretve kroz stoljeća Radojke Bagur, posvećene neretvanskoj nošnji u razdoblju od 17. do 21. stoljeća, bit će održano 17. listopada u 17.00 sati u Palači Matice Hrvatske. Riječ je o drugome stručnom radu profesorice Bagur koja je 1989. javnosti predstavila svoju knjigu Neretvanska narodna nošnja – Metković i okolina.
Nakladnici knjige su Hrvatski sabor kulture, metkovski ogranak Matice hrvatske i KUD Metković, a urednica joj je Valentina Dačnik.
U knjizi se može pronaći muška i ženska nošnja u zimskoj i ljetnoj inačici te opisi rekonstruirane odjeće. Povijesni pregled nastavlja se prikazom promjena u nošnji početkom 20. stoljeća, razdoblju između dva svjetska rata i nakon njega. U sklopu djela objavljen je i Rječnik zavičajnoga nazivlja koji sadrži oko 300 pojmova. Na 215 stranica knjige može se vidjeti mnoštvo likovnih priloga s razglednicama i fotografijama neretvanske nošnje, kao i dio kataloga izložbe Narodno rukotvorstvo Neretve. Knjiga je u srpnju ove godine predstavljena u Metkoviću.