Natječaj za djecu i mlade hrvatskih korijena izvan Republike Hrvatske u dobi od 5 do 18 godina – u kategoriji likovnog rada, fotografije i multimedije – organizira HMI u suradnji s Hrvatskom školom Boston i Zakladom hrvatskih studija iz Sydneyja

Natječaj za djecu i mlade hrvatskih korijena izvan Republike Hrvatske u dobi od 5 do 18 godina organizira Hrvatska matica iseljenika u suradnji s Hrvatskom školom Boston i Zakladom hrvatskih studija iz Sydneyja
Tema natječaja je igračka inspirirana hrvatskom tradicijskom kulturom, s time da je unutar svake kategorije određena podtema i oblik (način) izrade.

KATEGORIJE
1. Likovni rad (pojedinačni rad i skupni rad)
2. Fotografija (pojedinačni rad)
3. Multimedija / Videospot ili film (pojedinačni i skupni rad)
4. Literarni rad (pojedinačni rad)

Svaki pojedinac i skupina mogu poslati samo jedan rad po kategoriji. Radove treba poslati najkasnije do 3. rujna 2018. na sljedeće e-adrese organizatora-koordinatora:

Organizator-koordinator za Australiju i Novi Zeland: Zaklada hrvatskih studija, Sydney
croatian.teachers.au@gmail.com

Organizator-koordinator za Sjevernu Ameriku i Južnu Ameriku: Hrvatska škola Boston
natjecaj@croatianschoolofboston.org

Organizator-koordinator za Europu i Južnoafričku Republiku: Hrvatska matica iseljenika, Zagreb
igrackausrcu@matis.hr

Objava pobjedničkih radova bit će 3. listopada 2018. na stranicama Hrvatske matice iseljenika.
Svi će sudionici dobiti zahvalnicu. Pobjednički radovi bit će poslani u Hrvatsku, u Hrvatsku maticu iseljenika gdje će biti izloženi u sklopu multimedijalne izložbe hrvatskih igračaka inspiriranih tradicijskom kulturom IGRAČKA U SRCU koja će se održati 4. prosinca 2018. godine. Na toj će izložbi stručni ocjenjivači izabrati najbolje radove čiji će autori dobiti prigodne nagrade.

Pravila po kategorijama i pravila sudjelovanja www.matis.hr