Skladatelj, glazbeni producent i izvođač Nenad Bach nagradu je dobio u povodu 40. obljetnice umjetničkog rada te za doprinos glazbenoj sceni i promicanje hrvatske glazbe u svijetu

Josipa Lisac, Nenad Bach, Robert Funčić, Hladno pivo, Jovanka Bukvić ‘Josie’ i posmrtno Mladen Magud dobitnici su godišnjih priznanja Hrvatske glazbene unije (HGU) za 2017.
Odluku o dodjeli godišnjih nagrada za grupna i pojedinačna ostvarenja u glazbenoj djelatnosti za 2017. donio je Glavni odbor Hrvatske glazbene unije, priopćeno je 22. studenoga. Za pojedinačna ostvarenja priznanjem su nagrađeni Josipa Lisac (Zagreb), Nenad Bach (Rijeka/New York) i Robert Funčić (Rijeka).
Pjevačica Josipa Lisac nagrađena je tim priznanjem u povodu 50. obljetnice umjetničkog djelovanja i za izniman doprinos hrvatskoj glazbi.
Skladatelj, glazbeni producent i izvođač Nenad Bach nagradu je dobio u povodu 40. obljetnice umjetničkog rada te za doprinos glazbenoj sceni i promicanje hrvatske glazbe u svijetu.
U povodu četiri desetljeća umjetničkog rada i za doprinos glazbenoj sceni nagradu Hrvatske glazbene unije dobio je i skladatelj i glazbeni producent Robert Funčić.
Priznanje te unije za grupna ostvarenja za 2017. dobila je zagrebačka rock grupa Hladno pivo u povodu njezine 30. obljetnice.
Splitski gitarist i studijski glazbenik Mladen Magud (1963.-2016.) posmrtno je nagrađen priznanjem Hrvatske glazbene unije za 2017. za doprinos glazbenoj struci i hrvatskoj glazbi.
Priznanje za doprinos glazbenoj struci i promicanje hrvatske glazbe 2017. dobila je Jovanka Bukvić ‘Josie’ iz Rijeke, voditeljica prodavaonice ‘Dallas’, male riječke glazbene oaze.
Ovogodišnje nagrade dodijelit će se tijekom proslave 25. obljetnice Hrvatske glazbene unije u Zagrebu 7. prosinca u 20 sati u Maloj dvorani Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, priopćila je HGU.
(Hina)