Predsjednica udruge Mosaico Italo Croato Roma/ Hrvatsko -talijanski mozaik Rim Ivana Milina, potpredsjednica Zrinka Bačić te koordinatorica za projekte Sarah Zuhra Lukanić predstavile su ciljeve i zadaće udruge, te projekte koji su u tijeku

U prostorijama Državnog ureda za Hrvate izvan RH 29. travnja održan je sastanak s predstavnicama novoosnovane hrvatske udruge u Rimu Mosaico Italo Croato Roma/ Hrvatsko-talijanski mozaik Rim.
Predsjednica udruge Ivana Milina, potpredsjednica Zrinka Bačić te koordinatorica za projekte Sarah Zuhra Lukanić predstavile su ciljeve i zadaće udruge, te projekte koji su u tijeku. Lukanić je kazala kako je njihova udruga, iako tek nedavno osnovana, uspjela u objektu rimske knjižnice Marconi dogovoriti korištenje prostora za potrebe organizacije priredaba s ciljem promoviranja hrvatske kulture i baštine. Također su predstavljene buduće planirane aktivnosti poput projekta predstavljanja otoka Pašmana u Rimu i organizacije interkulturalnog pjesničkog natječaja.
Dražena Arar, glavna tajnica Državnog ureda pohvalila je napore koje udruga čini u cilju očuvanja, poticanja i promicanja jezičnog, kulturnog i nacionalnog identiteta Hrvata u Rimu te izrazila uvjerenje u buduću dobru suradnju Državnog ureda i udruge Hrvatsko-talijanski mozaik Rim. Na kraju susreta glavna tajnica je u ime Državnog ureda predstavnicama udruge uručila za polaznike hrvatske nastave u Rimu nekoliko primjeraka vježbenica iz hrvatskoga jezike te primjerak knjige „Hrvatska zemlja i ljudi“.
(www.hrvatiizvanrh.hr)