U Biblioteci Marconi priređena je izložba fotografija “CROATIA Flashes of Diversity”, Maria Romulića i Dražena Stojčića, izložba knjiga hrvatskih autora prevedenih na talijanski jezik, a organiziran je i kratki recital hrvatske poezije “Poezija naglas”, u izvedbi Hrvata koji žive u Rimu. Moliški pjesnik Mario Giorgetta predstavio je nekoliko svojih pjesama na moliškohrvatskom

Članovi i prijatelji udruge Hrvatsko-talijanski mozaik u Rimu proslavili su 20. lipnja Dan Državnosti svečanom večerom, na kojoj su, osim hrvatskoga veleposlanika Damira Grubiše, bili prisutni i drugi članovi diplomatskog kora, te ostali ugledni gosti iz Hrvatske i Italije.
Kulturno-socijalna udruga Hrvatsko talijanski mozaik osnovana je u veljači ove godine, i predstavljena publici 5. lipnja u prostorijama rimske gradske knjižnice Biblioteka Gulielmo Marconi. O Udruzi je govorila predsjednica Ivana Milina.
Tom prigodom u Biblioteci Marconi priređena je izložba fotografija “CROATIA Flashes of Diversity”, Maria Romulića i Dražena Stojčića, izložba knjiga hrvatskih autora prevedenih na talijanski jezik, a organiziran je i kratki recital hrvatske poezije “Poezija naglas”, u izvedbi Hrvata koji žive u Rimu. Moliški pjesnik Mario Giorgetta predstavio je nekoliko svojih pjesama na moliškohrvatskom.
Događaju su nazočili Damir Grubiša i Filip Vučak, veleposlanici RH u Italiji i pri Svetoj Stolici, ravnatelj Hrvatske matice iseljenika iz Zagreba Marin Knezović, Vesna Šimić, savjetnica za međunarodnu suradnju iz Ureda gradonačelnika Grada Zagreba, Aldo Di Biagio, član talijanskog Senata, Antonatella D’Antuono, predstavnica moliških Hrvata, te ostali prijatelji i članovi Udruge. Tom prilikom podijeljene su i počasne članske iskaznice uglednim prijateljima Udruge.

Tekst: Dragica Hadrović