Udruga osnovana u veljači 2015. nada se u budućnosti, poput mozaika stvorenog od mnogo malih dijelova, postati jedinstvenom strukturom, koja će zadržati jedinstvenost svakoga člana. U susret Božiću, poziva na prigodni koncert i večeru 17. prosinca u Rimu

Mosaico Italo Croato Roma associazione socio – culturale/Društveno-kulturna udruga „Hrvatsko-talijanski mozaik Rim“, sa sjedištem u Rimu, službeno je osnovana 11. veljače 2015. Udruga je neprofitna, nestranačka, apolitička i akonfesionalna te u tom smislu namjerava promicati različite kulturne, sportske i obrazovne aktivnosti te aktivnosti kojima će nastojati širiti umjetnost, solidarnost, mir, integraciju naroda, zaštitu okoliša i prirode, obogaćujući na taj način društveno-kulturni kontekst suradnje između Hrvatske, Italije, Europe i čitavoga svijeta.

Osnovni cilj je postati centrom i mjestom susreta hrvatske zajednice u Rimu i Italiji te svih prijatelja Hrvatske. Želimo stvoriti kontekst otvorenosti raspravi te mjesto razmjene ideja usmjereno svima, ostavljajući pritom mjesta interkulturalnom dijalogu kako bismo mogli širiti međureligijsku suradnju s ciljem otvorene, uvažavajuće i kreativne razmjene vidika i stajališta i na taj način promicati kulturu poštivanja različitosti.

Osim toga, naša su najveća nastojanja usmjerena najmlađim generacijama, koje su naša budućnost. Pokušat ćemo stvoriti prostor po mjeri djece i mladih koji žele isprobati i upoznati nove mogućnosti izražavanja, koje bi mogli podijeliti s vršnjacima sudjelujući u zabavnim radionicama, uvijek u kontekstu interkulturalne razmjene.

Nadamo se da ćemo u budućnosti, poput mozaika stvorena od mnogo malih dijelova, postati jedinstvena struktura, koja će zadržati jedinstvenost svakoga člana naše udruge.

U susret Božiću, Udruga poziva na prigodni koncert i večeru 17. prosinca u Rimu. Više

Tekst: Ivana Milina