Istaknuti hrvatski glazbenik već dvadeset i šest godina živi na zapadnoj obali SAD-a (Los Angeles). Uz orguljašku karijeru, Marasović je u Kaliforniji priznat i kao kompozitor filmske, scenske i koncertne glazbe. Program pod naslovom ‘Glazba iz mog susjedstva’ sadržavao je djela Franza Liszta, Enrica Bossia, Franje Lučića, Luboša Sluke, Franza Kropfreitera, Otmara Mache i Leoša Janačeka

 

Željko Marasović istaknuti hrvatski glazbenik koji već dvadeset i šest godina živi na zapadnoj obali SAD-a (Los Angeles), nastupio je u 11. studenoga u Saint James katedrali u Los Angelesu, koja ima vrhunski i vrlo prestižan glazbeni program.
Zagrebački đak i diplomant Muzičke akademije jedan je od malobrojnih naših umjetnika visoke internacionalne klase koji svoju umjetničku i profesionalnu reputaciju grade u SAD-u.
Željko Marasović je već drugu godinu predsjednik Los Angeleskog odjela američkog udruženja orguljaša (Dean of Los Angeles Chapter of the American Guild of Organists). Uz orguljašku karijeru, Marasović je u Kaliforniji priznat i kao kompozitor filmske, scenske i koncertne glazbe.
Njegov nastup dio je elitnog ciklusa u kojem uz našeg nastupaju vrhunski glazbenici iz SAD-a, Kanade i Novog Zelanda. Program pod naslovom ‘Glazba iz mog susjedstva’ sadržavao je djela Franza Liszta, Enrica Bossia, Franje Lučića, Luboša Sluke, Franza Kropfreitera, Otmara Mache i Leoša Janačeka. Opširnije