Zbor je utemeljio Tomi Koch 1983. kao zbor HGKD-a u Beču. Dugo godina vodi ga Rudi Farkas, a od lani vježba i dirigira Matija Fortuna. Rođendan su proslavili na svečanosti u Hrvatskom centru u Beču

Otvorena srca, mješoviti zbor Hrvatskoga gradišćanskoga kulturnoga društva u Beču je 13. lipnja slavio 30. obljetnicu postojanja. Zbor je utemeljio Tomi Koch 1983. kao zbor HGKD-a u Beču. Dugo godina vodi ga Rudi Farkas, a od lani vježba i dirigira Matija Fortuna.
Članovi su gradišćanski Hrvati u Beču i oni porijeklom iz Hrvatske. Prilikom svečanoga koncerta na klaviru je svirala Nada Majnarić, a kao posebni gosti su došli i člaovi muškoga zbora Staro vino iz srednjega Gradišća pod vodstvom Fellingera. Tradicionalni proljetni koncert zbora Otvorena srca ovajput je bio ujedno i jubilarni, a Gabriela Novak-Karall je vodila kroz program.
Na svečanosti u Hrvatskom centru, nakon pozdrava predsjednika HC-a i HGKD-a mr. Tibora Jugovića najprije je nastupila klapa Staro vino na čelu sa zborovođom Ferijem Fellingerom. Ovaj muški pjevački zbor utemeljen je 2009. po uzoru dalmatinske muške klape. Glazbeni intermeco na klaviru dala je Nada Majnarić . U prvom bloku pjesama nastupio je zbor Otvorna srca. Na kraju su skupa s klapom Staro vino zapjevali himnu gradišćanskih Hrvata „Hrvat u Gradišću“ M. Meršića Miloradića.
Kao znak priznanja Tibor Jugović predao je zahvalnicu predsjedniku Rudiju Farkasu, a svi članovi zbora, kao i Staroga vina dobili su penkalu s natpisom „30 ljet zbor Otvorena srca“, kao i bivši zborovođja i voditelj Boris i Ksenija Beketić, Martin i Terka Prikosović i Martin Jordanić, Cilki Fischer kao i Štefan Pauer

Opširnije, uz fotografije. Poslušajte ih na https://www.youtube.com/watch?v=reT7vs9k4V0