Podršku polaznicima – plesačima, pjevačima i sviračima iz zemlje i inozemstva, svojim su dolaskom dali ravnatelj HMI-ja Mijo Marić i zamjenik Ivan Tepeš

U dvorani Domoljub održan je 12. siječnja završni koncert Zimske škole folklora. Glavni organizator Škole Hrvatska je matica iseljenika, a ove godine se škola u Koprivnici održavala od 3. do 12. siječnja. Polazilo ju je 120 plesača, pjevača i svirača tradicijskih glazbala iz zemlje i inozemstva. U prepunoj dvorani Domoljub, u kojoj se tražilo mjesto više, predstavili su sve ono što su ove godine u okviru programa naučili.
Uime Grada Koprivnice završnom koncertu nazočili su Mišel Jakšić, gradonačelnik; Ivan Pal, predsjednik Gradskog vijeća i Ksenija Ostriž, zamjenica gradonačelnika. Uime organizatora, Hrvatske matice iseljenika, svojim su dolaskom podršku polaznicima dali ravnatelj HMI-ja Mijo Marić i zamjenik Ivan Tepeš. Prisutan je bio i Ratimir Ljubić, zamjenik župana.
Ovogodišnja, zimska sesija ŠHF, pa tako i završni koncert obuhvatili su program plesova, izvornih napjeva, nošnji i glazbala alpskog područja (prema terminologiji I. Ivančana), koje uključuje sjeverozapadnu Hrvatsku i Istru. Cijeli program održan je pod vodstvom profesora Andrije Ivančana, programskog voditelja Škole i umjetničkog ravnatelja proslavljenog zagrebačkoga Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske „Lado“.

Fotogalerija

     

Medijski odjeci – Zimske Škole hrvatskoga folklora HMI, Koprivnica, 3. – 12. siječnja 2018.