Mlada gitaristička zvijezda koja neumorno skuplja nagrade diljem svijeta, kao izbor za završni koncert ovogodišnjeg Festivala hrvatske glazbe u Beču, pokazala se punim pogotkom, što je Srđan Bulat znalački iskoristio poklonivši nakon upornih poziva na „bis“ oduševljenoj bečkoj publici dodatak

 

Srđan Bulat, jedan od najdarovitijih hrvatskih glazbenika mlađe generacije, održao je 6. prosinca navečer u bečkoj crkvi sv. Ruprechta sjajan gitaristički recital, kojim je završio 8. Festival hrvatske glazbe u Beču. Organizirao ga je Muzičko-informativni centar Koncertne direkcije Zagreb, na čelu s neumornim glazbenim entuzijastom Davorom Merkašem u suradnji s hrvatskim veleposlanstvom u Austriji i drugim hrvatskim i austrijskim institucijama.
Srđan je svirao djela J. Rodriga, G. Regondia, F. Tarrega, F. Paraća, I. Albeniza, B. Papandopula i S. Šuleka.
Mlada gitaristička zvijezda koja neumorno skuplja nagrade diljem svijeta, kao izbor za završni koncert ovogodišnjeg Festivala hrvatske glazbe u Beču, pokazala se punim pogotkom, što je Bulat znalački iskoristio poklonivši nakon upornih poziva na „bis“ oduševljenoj bečkoj publici dodatak.
Srđan Bulat rođen je 1986. godine u Splitu. Dobitnik je brojnih prestižnih nagrada na gitarističkim natjecanjima u Hrvatskoj i inozemstvu, a od rujna ove godine polaznik je poslijediplomskog studija gitare na Kraljevskoj muzičkoj akademiji u Londonu, jednoj od najuglednijih glazbenih akademija u svijetu.
(S. Herek- Večernji list)