Program u Malom Vinodolskom okupio je 62 polaznika, uzrasta od 9 do 6 godina, iz 13 zemalja: SAD-a, Kanade, Švicarske, Njemačke, Austrije, Francuske, Italije, Velike Britanije, Belgije, Švedske, Nizozemske, Rumunjske i Hrvatske

Završnom je priredbom, uz bodrenje i ovacije publike i samih polaznika, 31. kolovoza završila Mala škola hrvatskoga jezika i kulture. Objedinjen sadržaj svih radionica maštovito je povezan pričom o djevojčici Mihaeli koja po prvi put dolazi u jezični kamp, a dvije starije i iskusnije polaznice pokušavaju joj približiti i dočarati ne samo program škole, nego i dati razne korisne savjete kako se što bolje uklopiti i snaći.
Prva je na sceni bila postavljena neodoljiva lutkarska predstava Čarobnjak iz Oza.  Lutkari su sa svojim lutkama napravljenim od balona, limenki, ručnika, kuhača,… ispričali priču o dobroti, hrabrosti, mudrosti i prijateljstvu. Za njom su uslijedile čak tri dramske prestave: jedna o neobičnim i manje poznatim epizodama iz života velikog izumitelja Nikole Tesle, druga o kipovima slavnih Hrvatica koje ožive u noći muzeja, dok se treća bavila bajkovitom hrvatskom poviješću. Program su obogatile dvije plesne točke, film o Maloj školi koji su snimali sami polaznici, izložba kulturološke radionice te promocija novina Spomenak, u kojem su slikom i riječju popraćena sva zbivanja.
Program škole se odvijao u Domu Crvenog križa grada Zagreba Hostelu Villa Rustica u Novom Vinodolskom, a okupio je 62 polaznika, uzrasta 9-16 godina, iz 13 zemalja: SAD-a, Kanade, Švicarske, Njemačke, Austrije, Francuske, Italije, Velike Britanije, Belgije, Švedske, Nizozemske, Rumunjske i Hrvatske. Djeca su sudjelovala u raznim kreativnim igraonicama-radionicama (jezična, kulturološka, novinarska, lutkarska, dramska, plesna, filmski kutić, parlaonica, pričaonica) te nizu športskih, rekreativnih i zabavnih sadržaja pod nadzorom iskusnih i pouzdanih učitelja i voditelja.

Tekst: Lada Kanajet Šimić

Fotogalerija