Polaznici iz Austrije, Njemačke, Mađarske, Srbije i raznih dijelova Hrvatske, njih 25-oro, uspješno i predano su svladavali raznovrsni i stručno osmišljeni program, a u usvajanju brojnih tehnika potrebnih za izradu hrvatskih narodnih nošnji, tkanju, vezenju i ukrašavanju, izradi tradicijskog nakita i oglavlja, izradi čipaka zdušno im je pomagalo dvanaest izvornih demonstratora

U organizaciji Hrvatske matice iseljenika i u suradnji s Posudionicom i radionicom narodnih nošnji iz Zagreba, od 18. do 27. srpnja, u prostorima Klesarske škole u Pučišćima na otoku Braču, održala se dvanaesta Hrvatska etnoriznica – radionica narodnih nošnji.
Polaznici iz Austrije, Njemačke, Mađarske, Srbije i raznih dijelova Hrvatske, njih 25-oro, uspješno i predano su svladavali raznovrsni i stručno osmišljeni program, a u usvajanju brojnih tehnika potrebnih za izradu hrvatskih narodnih nošnji, tkanju, vezenju i ukrašavanju, izradi tradicijskog nakita i oglavlja, izradi čipaka zdušno im je pomagalo dvanaest izvornih demonstratora. Podijeljeni prema stupnju znanja, polaznici su učili osnovne i napredne tehnike, a uz svakodnevnu praktičnu nastavu održavana su i teorijska predavanja.
Hrvatska etnoriznica završila je u nedjelju, 27. srpnja u poslijepodnevnim satima tradicionalnom izložbom radova u reprezentativnoj izložbenoj dvorani Klesarske škole u Pučišćima. Polaznici i demonstratori su tijekom izložbe vezli, tkali, izrađivali čipke i plijenili pozornost posjetitelja , mještana Pučišća i njihovih gostiju.