U novome broju na 132 stranice surađuje više od dvadeset suradnika. O Westminsterskoj katedrali piše Christopher Howse, pomoćni urednik Daily Telegrapha i kolumnist Tableta

Iz tiska je izišao u Londonu deseti, božićni broj časopisa Most – The Bridge, glasila Hrvatske katoličke misije London. Časopis je pokrenut 2008. godine sa svrhom da pridonese rastu hrvatske katoličke zajednice u Ujedinjenom Kraljevstvu te poveže hrvatsku i englesku kulturu. Časopis pokriva područje od crkvenih, pastoralnih, kulturnih i povijesnih tema do suvremenih događanja hrvatske zajednice okupljene oko Hrvatske katoličke misije. Tekstovi se objavljuju na hrvatskom i engleskom jeziku.

U novome broju na 132 stranice surađuje više od dvadeset suradnika. O Westminsterskoj katedrali piše Christopher Howse, pomoćni urednik Daily Telegrapha i kolumnist Tableta. Od osjećaja do ljepote vjere naslov je teksta don Ivica Žižića. Vladimir Pavlinić piše o anđelima koji osvajaju. Dominikanac Srećko Koralije donosi prijevod sa sirskog teksta sv. Eframa o napasti. Davor Trbušić razgovara s dr. Robinom Harrisom o novoj knjizi o bl. Alojziju Stepincu. Jadranka Beresford-Peirse izvješćuje o djelovanju Međunarodnu zaklade za očuvanje hrvatskih spomenika, kojoj je je utemeljiteljica. Razgovorom su predstavljeni Jakša Kušan, nekadašnji urednik „Nove Hrvatske”, kao i Brian Gallagher, urednik Croatia Business Reporta. Linda Rabuzin predstavlja londonsku Školu za hrvatski jezik. Povjesničarka umjetnosti Flora Turner-Vučetić donosi sažetak predavanja kojega je nedavno održala u Londonskoj nacionalnoj galeriji portreta. O raznolikom i uspješnom djelovanju londonskoga ureda Hrvatske turističke zajednice piše direktorica Ivona Grgan. Predstavljen je uspješni australski i azijski poduzetnik s engleskom adresom Franko Cetinić. Peter Elborn izvješćuje o djelovanju Britansko-hrvatskog društva. Veleposlanik Republike Hrvatske u Ujedinjenom Kraljevstvu dr. Ivan Grdešić osvrće se na proteklu godinu koja je bila “godina nastavka prijateljskih odnosa s UK”. Zdenke Bilušić piše o umjetničkom djelovanja Ines Orošnjak. U prigodi 100. rođendana donesen je prikaz životnog puta Joška Skelina.

Most – The Bridge donosi i osvrt na važnija događanja u životu londonske hrvatske katoličke zajednice u 2016. godini. Uzdržava dobrovoljnim prilozima. Pokretač i glavni urednik je fra Ljubomir Šimunović, voditelj HKM London.
(Ika)