Zajedničko slavlje u maloj dvorani crkve St. Franziskus organizirali su ovdašnje Hrvatsko kulturno društvo, Hrvatsko- njemačko društvo i Društvo prijatelja Koblenz-Varaždin. Nakon pozdravnih riječi predsjednika Hrvatsko- njemačkoga društva Tubmanna uslijedio je glazbeno-recitatorski nastup u kojemu su sudjelovali: Žana Dadić, Dominik Mršić, Elena Himmelsbach, Juana i Jean-Paul Schön, predsjednica HKD-a Suzana Petrović i Rozvita Rašić

Običaj je da mnoga hrvatska društva u Njemačkoj organiziraju svoja božićna slavlja, na kojima sudjeluju članovi i prijatelji. Tako su 8. prosinca u Koblenzu zajedničko slavlje organizirali ovdašnje Hrvatsko kulturno društvo, Hrvatsko- njemačko društvo i Društvo prijatelja Koblenz-Varaždin.
U maloj dvorani crkve St. Franziskus okupili su se članovi i prijatelji ovih triju društava u druženju uz brojne vrste ukusnih kolača i kavu. Svake godine organizaciju susreta preuzima druga udruga, a ove godine je to bilo Hrvatsko-njemačko društvo. Predsjednik Wolfgang Tubmann pozdravio je nazočne te izložio ukratko povijest djelovanja svoga društva, a naglasio je i uspješnu suradnju s Bedemom ljubavi iz Varaždina. Predsjednik je zahvalio svima na pomoći a posebno svojoj suradnici Ljiljani Periša.
Nakon pozdravnih riječi predsjednika Hrvatsko-njemačkoga društva Tubmanna uslijedio je glazbeno-recitatorski nastup u kojemu su sudjelovali: Žana Dadić, Dominik Mršić, Elena Himmelsbach, Juana i Jean-Paul Schön, predsjednica HKD-a Suzana Petrović i Rozvita Rašić.
Ovakva slavlja prilika su da se sretne neke drage osobe. Tako je bilo i ovom prigodom. Bilo je tu nekoliko bivših predsjednika društava, među njima i Ivona Dončević.
Nekada su mnogobrojni Hrvati odlazili za Božić u svoj zavičaj. Danas su tu djeca i ostaje se ovdje u krugu obitelji, prijatelja, sa svojima. Ipak, misli su u jedinoj i nezaboravnoj Hrvatskoj.
(Hrvatski glas Berlin)

Tekst: Jakov Vranković