Nastup je bio dijelom festivala “Welcome Croatia”. U crkvi Sv. Vinka Paulskoga u londonskoh župi Clapham Common su nakon mise održale koncert, a u crkvi Presvetoga Srca, redovnom nedjeljnom okupljalištu Hrvata, nastupile su na misi koju je predvodio voditelj HKM London fra Ljubomir Šimunović

Djevojački zbor Mozartine iz Zagreba boravio je u pratnji svojih voditeljica od 18. do 22. travnja u Londonu. Članice zbora bile su smještene kod četrnaest obitelji Hrvatske katoličke misije London koju vodi fra Ljubomir Šimunović.
Pod vodstvom dirigentice Ive Majcenić a uz glasovirsku pratnju Maria Čopora Mozartine su svojim pjevanjem uveličale misno slavlje u subotu, 20. travnja u crkvi Sv. Vinka Paulskoga u londonskoh župi Clapham Common, te nakon mise održale koncert koji je uključivao skladbe poznatih svjetskih skladatelja kao što su Mozart, Mendelssohn, Britten i Pergolesi. Slijedila su i vrijedna djela hrvatskih autora među kojima su bili: Fio, Žganec, Matetić-Ronjgov i Cossetto. Mjesni župnik mons. Timothy Galligam je izrazio oduševljenje vrsnošću izbora i sigurnošću nastupa.
U nedjelju, 21. travnja u londonskoj crkvi Presvetoga Srca, redovnom nedjeljnom okupljalištu Hrvata, Mozartine su nastupilie na misi koju je predvodio voditelj HKM London fra Ljubomir.
Nastup Mozartina u Londonu bio je dijelom festivala “Welcome Croatia” (Dobrodošla Hrvatska) kojim se obilježava skori ulazak Hrvatske u EU pa je fra Ljubomir nakon koncerta istaknuo da su Mozartine najbolji dokaz kako Hrvatska EU i UK ima što pokazati i darovati. Bila je to ujedno i prigoda promocije hrvatske kulture, jezika, običaja te vedrine prisutne u glazbi i mladosti koja s otvorenošću i nadom gleda u budućnost.
Mozartine djeluju od 1999. te uključuju pedesetak članica između 12 i 20 godina. Njihov reperotoar uključuje klasičnu kao i duhovnu i zabavnu glazbu prilagođenu zborskom pjevanju. Surađivali su s najboljim hrvatskim i međunarodnim okestrima, glazbenicima i dirigentima. Uz brojne nastupe u Hrvatskoj nastupale su u Europi i Americi.
(IKA)