HMI će predstaviti najnoviju nakladničku djelatnost hrvatskoga iseljeništva iz svijeta u projektu Hrvatske knjige izvan Hrvatske na Međunarodnome sajmu knjiga INTERLIBER, koji se u studenome održava u Zagrebu 

Hrvatska matica iseljenika prezentirat će najnoviju nakladničku djelatnost hrvatskoga iseljeništva iz svijeta u projektu Hrvatske knjige izvan Hrvatske na Međunarodnome sajmu knjiga INTERLIBER, koji se 36. godinu zaredom održava u Zagrebu od 12. do 17. studenoga 2013.
Izložba iseljeničkog nakladništva u prosjeku prezentira oko 150 novih naslova iz trideset zemalja na desetak jezika. Prezentiraju se knjige i časopisi iz raznih područja ljudske djelatnosti.
Izložbu knjiga na zagrebačkom međunarodnom sajmu vidi više od 100.000 posjetitelja.
Glavna tema ovogodišnjeg Matičina projekta Hrvatske knjiga izvan Hrvatske na 36. Interliberu je Nakladništvo hrvatskih manjina.
Iz opće slike nakladničke djelatnosti hrvatskoga iseljeništva na 36. Interliberu prigoda je prezentirati i programski obraditi najznačajnije autore i nakladnike iz hrvatskih manjinskih zajednica srednje i jugoistočne Europe.
Rok za dostavu knjiga je 14. listopad 2013.
Knjige treba slati u 2 primjerka na adresu: Hrvatska matica iseljenika, Trg Stjepana Radića 3, Zagreb, Hrvatska

Voditeljica Odjela za nakladništvo:
Vesna Kukavica vesna@matis.hr

Ravnatelj Hrvatske matice iseljenika: mr. sc. Marin Knezović