Organizator predstojeće izložbe “Iz prošlosti Boke kotorske- kravata u Bokelja”te promocije knjiga “Pomorstvo Boke kotorske na slikama Bazija Ivankovića” Željka Brguljana i “Sabrana djela Viktora Vide”je podružnica HMI u Puli

Podružnica HMI Pula, u dogovoru i u suradnji s Udrugom Bokeljske mornarice 809 iz Pule za IŽ, s predsjednikom Fredijem Tripovićem, predstavit će Istranima dio bogate baštine Hrvata iz Boke kotorske.
Dogovorena je izložba “Iz prošlosti Boke kotorske- kravata u Bokelja” za petak, 15. ožujka te promocija knjiga “Pomorstvo Boke kotorske na slikama Bazija Ivankovića”, autora Željka Brguljana, te “Sabrana djela Viktora Vide”.
Izložbu i promocije predstavit će predsjednik Udruge Bokelja u Zagrebu Josip Gjurović, dopredsjednik Željko Brguljan i suautor izložbe, povjesničar umjetnosti Nikola Albaneže iz Academije Cravatice, te Ana Bedrina, voditeljica podružnice Hrvatske matice iseljenika u Puli.
O doseljavanju Hrvata iz Boke u Istru i o iseljavanju Istrana u Boku, što se vidi po brojnim istim prezimenima u oba kraja, govorit će predsjednik bokeljske udruge u Puli Fredi Tripović i dugogodišnji novinar dnevnika “Glasa Istre” Ratko Radošević.
Na izložbu je organizator, podružnica Hrvatske matice iseljenika u Puli, pozvao sve osnovne i srednje škole Pule i okolice.

Pozivnica

Tekst: Ana Bedrina