Naziv “Mamutsko čitanje” ima veze sa trajanjem same manifestacije, koja će početi u 10.00 i trajati sve do 16.00 sati. Mala posebnost ovogodišnje priredbe na ovom čitalačkom skupu je ta, da će se čitati po prvi put i na hrvatskom jeziku

 

 

Poznati i priznati hrvatski umjetnik Vlado Franjević nastupit će na tzv. “Mamutskom čitanju” u ZSV Forumu u Zürichu, 11.studenoga. Franjević će u 11.15 sati čitati na njemačkom i hrvatskom jeziku.
Naziv “Mamutsko čitanje” ima veze sa trajanjem same manifestacije, koja će početi u 10.00 i trajati sve do 16.00 sati. Mala posebnost ovogodišnje priredbe na ovom čitalačkom skupu je ta, da će se čitati po prvi put i na hrvatskom jeziku.
Vlado Franjević, rođen u Martincu kraj Čazme, a iz Kneževine Lihtenštajn, će u ovom literarnom okviru, kao relativno novi aktivni član ovog društva, čitati svoje stihove dvojezično. Ovakvu vrstu čitanja Franjević prakticira u njemačkom govornom području već skoro punih dvadeset godina.
Da podsjetimo, Franjević je kao autor 2000. bio dobitnik nagrade poticaja za mlade autore, članove Interesne zajednice njemačkih pisaca (IGdA e.V.) u Njemačkoj, a 2007. Bio je prvonagrađeni pjesnik i dobitnik Nagrade “S. S. Kranjčević”, koju svake druge godine raspisuje Hrvatska matica iseljenika – podružnica Rijeka. (www.croatia.ch)