Tko su, i što su taskforceovci radili u Murteru predstavljeno je tijekom završne večeri uz prezentaciju polaznika nastave hrvatskog jezika i foto i video materijale terenskog rada na nalazištu Colentum

Matičin dugogodišnji uspješni projekt, voditeljice Nives Antoljak, ove je godine od 15. kolovoza do 1. rujna na Murteru okupio 35-ero mladih hrvatskih korijena s pet kontinenata, točnije 16 zemalja svijeta.

Tijekom 15 radnih dana kilometre zapuštenih liburnskih bedema pretvorili su u atraktivnu šetnicu i potopljeni dio maritimne rimske vile očistili od kamenja te pripremili za daljnje sanacijske i konzervatorske radove.

Sudionici su sudjelovali i na Noći Colentuma – manifestaciji u organizaciji Turističke zajednice općine Murter-Kornati, išli na izlete, a budući im energije nakon terenskog rada nije nedostajalo održavali su i Latino, Dracula i Balkan party…

Ravnatelj HMI mr. Marin Knezović je 30. kolovoza s predstavnicima EHTF-a položio vijenac na mjestu pogibije vatrogasaca na Kornatima i prisustvovao generalnoj probi za završnu svečanost.

Na završnoj večeri, 31. kolovoza, dvije jednočinke, „Klopka“ Marijane Nola te „Zubobolja“ Ivana Mokrovića, obje u režiji mladog Ivana Mokrovića, sudionike ali i brojne posjetitelje nasmijale su do suza. 

Tko su, i što su taskforceovci radili u Murteru predstavljeno je tijekom završne večeri uz prezentaciju polaznika nastave hrvatskog jezika i foto i video materijale terenskog rada na nalazištu Colentum. Završnoj svečanosti prisustvovao je načelnik Općine Ivan Božikov koji je svim sudionicima podijelio zahvalnice i uručio prigodne darove.

Za sve je sudionike i organizatore bilo je to napornih, zabavnih te neponovljivih 18 dana kojih će se svi rado sjećati. I ispuniti obećanja – doći nagodinu ponovno na Task Force.

Pogledajte kako je bilo na Murteru 

Zgripcea Adrian http://taskforce2013.blog.hr, a opširniju reportažu potražite u idućem broju Matice