Dr. Drago Štambuk sastao se i s hrvatskom iseljeničkom zajednicom – u Kaliju, gdje ih decenijama okuplja 80-godišnji uspješni poslovni čovjek i domoljub Toni Katalenić. U Bogoti, u uredu Franka Kanayeta Yepesa, uz pomoć poduzetnice Vesne Tomašković, veleposlanik je održao uručenja dokumenata, dok se u dva hrvatska restauranta (Dalmacia, Bukara), dva dana uzastopce sastajao na večeri s po 50-ak hrvatskih iseljenika

Tijekom prvoga službenoga posjeta Kolumbiji ovoga prosinca. dr. Drago Štambuk sastao se i s hrvatskom iseljeničkom zajednicom – najprije u Kaliju, gdje ih decenijama okuplja 80-godišnji uspješni poslovni čovjek i domoljub Toni Katalenić.
Veleposlanik se sastao u poslovnom prostoru Katalenića s oko 70 hrvatskih iseljenika od kojih je mnogima uručio hrvatske putovnice i druge službene dokumente. Održao je i govor kojim ih je potaknuo na jačanje zajedništva i veza s domovinom, a mlađe na učenje hrvatskoga jezika. Pozvao ih je i da se institucijski organiziraju (društva, klubovi), te predlože najviđenije iseljenike za počasne konzule.
S vlasnicom plantaža šećerne trske Margaretom Restović Prado i poslovnim čovjekom Ivom Sernichem Kafarelom raspravio je načine iseljeničkoga djelovanja, tako npr. i održavanje mise za mir povodom dana pada Vukovara.

U Bogoti, u uredu uglednoga hrvatskoga iseljenika i poslovnog čovjeka Franka Kanayeta Yepesa, uz pomoć poduzetnice Vesne Tomašković, veleposlanik je održao uručenja dokumenata, dok se u dva hrvatska restauranta (Dalmacia, Bukara), dva dana uzastopce sastajao na večeri s po 50-ak hrvatskih iseljenika. Uz veleposlanika su na večerama nazočili Vesna Tomašković, barunica Minki Adamović i poslovni ljudi: Domagoj Rožić, koji zastupa hrvatsku tvrtku Kravata Croata, Andres Besedichek i Jorge Katić. Potonje je potaknuo na osnivanje Hrvatsko-kolumbijskog društva te Hrvatsko- kolumbijske gospodarske komore.
(VRH Brazilija)