Dane hrvatskog jezika u prostorijama koordinacijskog ureda Hrvatske nastave obilježila je večer poezije i glazbe namijenjena Hrvatima koji su svoj drugi dom pronašli u Švicarskoj

Dani hrvatskog jezika koji se obilježavaju od 11. do 17. ožujka odnose se na kulturnu manifestaciju utemeljenu odlukom Hrvatskog sabora 1997. u spomen na zbivanja iz 1967. kada je potpisana Deklaracija o nazivu i položaju hrvatskog književnog jezika. Riječ je o važnom dokumentu u povijesti hrvatskog jezika kojim se tražilo zaustavljanje jezične i kulturne unitarizacije te jednakopravan položaj hrvatskog jezika u ondašnjoj jugoslavenskoj federaciji.

U Dietikonu, u prostorijama koordinacijskog ureda Hrvatske nastave u Švicarskoj, 16. ožujka održana je večer poezije i glazbe namijenjena Hrvatima koji su svoj drugi dom pronašli u Švicarskoj.

Snagu hrvatske riječi izgovorene jezikom poezije Kanižaja, Ujevića, Cesarića, Dedića, Parun i Jembriha dočarali su učitelji hrvatske nastave Božidar Vadlja (Visp) i Jelena Horvat (Bern), a za glazbeni je dio večeri bio zadužen mladi talentirani glazbenik Igor Petričević koji je za ovu priliku doputovao iz Linza. Osnovno i srednje glazbeno obrazovanje stekao je u Koprivnici i Varaždinu, zatim se školovao na konzervatoriju u Lausanni, a trenutačno studira klasičnu gitaru na Akademiji Anton Bruckner u Linzu. Harmoničan spoj glazbe i riječi publika je prihvatila s oduševljenjem i nastavila se družiti nakon završetka programa.

Opširniji tekst i fotografije pogledajte na www.croatia.ch