Dodjela Večernjakovih domovnica u Bad Homburgu okupila je kremu hrvatskoga iseljeništva i ljude iz Njemačke, Švicarske, Belgije, Austrije i Hrvatske. Bili su ondje i svi hrvatski generalni konzuli u Njemačkoj kao i predstavnici brojnih hrvatskih udruga iz iseljeništva, a u Kurhausu su se družili i predstavnici europskog, njemačkog i hrvatskog parlamenta

 

Dodjela nagrada Večernjakova domovnica, prema odabiru čitatelja i stručnog žirija, u Kongresnoj dvorani Kurhaus u Bad Homburgu okupila je kremu hrvatskog iseljeništva i ljude iz pet zemalja: Njemačke, Švicarske, Belgije, Austrije i Hrvatske
Voditelji spektakularne večeri, glumica Vanessa Radman i novinar Danijel Bošnjak, nisu dopustili da zvijezde hrvatskog iseljeništva dugo čekaju na svoje nagrade.
Večernjakova domovnica otišla je u ruke najpopularnijima u hrvatskom iseljeništvu. Dobio ju je nogometaš Bayerna iz Münchena Marijo Mandžukić u kategoriji najpopularnijeg profesionalnog sportaša. Boksačica iz Augsburga Nikolina Orlović tj. Nikki Adler najpopularnija je sportašica. Najmlađi među nagrađenima bio je Domagoj Šinka (12), nogometaš SC Freiburga.
U kategoriji mlade sportske nade, nagradu su podijelili tenisač Marko Osmakčić iz Züricha i Domagoj Šinka, nogometaš SC Freiburga. Najpopularnije sportske momčadi, prema odluci žirija i čitatelja, su NK Pajde Möhlin i SD Croatia iz Berlina.
Daria Kinzer osvojila je nagradu za najpopularniju glazbenicu, a njen kolega Ante Matić najpopularnijeg glazbenika. Lijepa manekenka iz Münchena Helena Ivančić najpopularnija je medijska osoba. Vanessa Radman dobila je nagradu čitatelja za najpopularniju glumicu, Miroslav Nemec je najpopularniji glumac.
Dodijeljene su i tri nagrade za dugogodišnji doprinos i sudjelovanje na Večernjakovoj domovnici, a dobili su je član Izvršnog odbora HNS- a i povjerenik za hrvatske nogometne klubove u iseljeništvu Pero Šarić, Zajednica hrvatskih nogometnih klubova Njemačke i scenarist Domovnice Silvije Šimac.
Zajedno su se družili hrvatski i njemački političari. Predstavnici europskog, njemačkog i hrvatskog parlamenta. Zastupnik u EP-u dr. Dieter Koch družio se te večeri s hrvatskim kolegama zastupnicima Ivanom Domagojem Miloševićem, Davorom Stierom, Antom Babićem te glavnim tajnikom HDZ-a Milijanom Brkićem.
Bili su tu i svi hrvatski generalni konzuli iz Njemačke kao i predstavnici brojnih hrvatskih udruga iz iseljeništva. Goste su pozdravili glavni urednici inozemnog i domovinskog Večernjeg lista, Stipe Puđa i Goran Ogurlić.
Među uglednim gostima bila je i Daria Krstičević, predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan RH, pod čijim je visokim pokroviteljstvom održana Večernjakova domovnica.
Tony Cetinski bio je zvijezda večeri zabavnog dijela programa. Uz njega su goste zabavljali Danijel Banić i TS Alkari, glazbenice Monika Kisters, Željka Caparin, Dorota Popolski, Karmen Kočila, Volžana Anders i band te gitarski duo Domižana.
Dizajnerica Gordana Zucić i etno dizajnerica Vesna Milković predstavile su svoje kreacije. Gosti su uživali u vrhunskim specijalitetima koje su pripremili kuhari restorana Split iz Bad Homburga te vinima Dubrovačkih podruma iz Grude u Konavlima.

Više o dodjeli domovnice doznajte na http://www.hrvati.ch
(www.croatia.ch)