Marlene Klemen, Saraja Hauptmann, Valentina Karall i Lucija Johanna Lukić pobjednice su ovogodišnjega, devetoga Grajama. Finale natjecanja u pjevanju mladih Hrvatsko kulturno društvo priredilo je u KUGI, a sudjelovalo je 13 sudionika u četiri starosne kategorije

Marlene Klemen, Saraja Hauptmann, Valentina Karall i Lucija Johanna Lukić pobjednice su ovogodišnjega, devetoga Grajama. Finale natjecanja u pjevanju mladih Hrvatsko kulturno društvo priredilo je 28.ožujka navečer u KUGI. U pretkolu Grajama, 13. ožujka, sudjelovalo je 56 sudionika.
U finalu se ukupno natjecalo 13 sudionika u četiri starosne kategorije. U finalu je muzičare pratila grupa PAX, a pobjednici su po prvi put dobili mikrofon u staklu.
Za organizaciju je ove godine po prvi put bio odgovoran Matthias Wagner iz HKD-a. Zadovoljan je brojem sudionikov i pozitivno osjenjuje natjecanje.
Detalji o dobitnicima. U prvoj kategoriji prvo mjesto osvojila je Marlene Klemen (OŠ Gerištof), drugo Madlen Mesarić (OŠ Gerištof) i treće Sarah Fleischhacker (OŠ Mjenovo). U drugoj kategoriji prvo mjesto osvojila je Saraja Hauptmann (Gimn. Željezno), a drugo Nelica Zvonarić (NSŠ Veliki Borištof). U tećoj kategoriji prvo mjesto osvojila je Valentina Karall (Gimn. Gornja Pulja), drugo Celina Mikula (Gimn. Niuzalj) i treće Eva Maria Mayer (NSŠ Veliki Borištof).
U četvrtoj kategoriji prvo mjesto osvojila je Lucija Johanna Lukić (Gimn. Borta), drugo Gloria Vešić i Stephanie Gruber (Gimn. Gornja Pulja), a treće Vera Buranić i Jana Gregorić (Gimn. Gornja Pulja).
Sudionici u finalu su se natjecali jednom narodnom pjesmom i jednom pjesmom po vlastitoj želji. Članovi žirija bili su Toni Perušić (Bruji), Christiana Ujkica (PAX) i Marko Kölbl, muzičar iz Beča.
Natjecanje Grajam održava se svake druge godine, a priređuje ga Hrvatsko kulturno društvo u Gradišću. Bivša predsjednica HKD-a Zlatka Gieler je pokrenula ovo natjecanje u pjevanju i prvih osam puta ga je i organizirala. Ove godine organizaciju je, uz pomoć Tome Jankovića, preuzeo Matthias Wagner. organizaciju uz pomoć Tome Jankovića.
(Hrvatska redakcija ORF-a)

Pogledajte fotogaleriju