Osim članova klubova iseljenika New Yorka i New Jerseyja, Kluba žena otoka Krka, Društvenog kluba Dubašnica, te Kluba otok Krk, na ovogodišnjem okupljanju programu se pridružila i jedna skupina naših iseljenika iz Australije
U Vrbniku na otoku Krku održan je Dan iseljenika otoka Krka koji se tradicionalno održava prvoga dana mjeseca kolovoza. Domaćin ovogodišnjeg okupljanja, Općina Vrbnik ugostila je iseljenike koji u ljetnom periodu posjećuju svoj rodni otok.
Osim članova klubova iseljenika koji djeluju na području New Yorka i New Jerseyja, Kluba žena otoka Krka , Društvenog kluba Dubašnica, te Kluba otok Krk, na ovogodišnjem okupljanju programu se pridružila i jedna skupina naših iseljenika iz Australije. Posebnom danu obilježavanja Dana iseljenika otoka Krka pridružili su se i načelnici krčkih općina i Grada Krka te predstavnik Hrvatske matice iseljenika.
Program je započeo u 18,00 sati svetom misom u župnoj crkvi Uznesenja BDM koju je predvodio dr. Anton Bozanić. Nakon svete mise okupljeni su upoznati sa povijesnim posebnostima mjesta Vrbnik u Muzeju likovnog identiteta Vrbnika smještenom u zvoniku crkve. Ondje su mogli vidjeti eksponate sakralne i tradicijske baštine. Djelić bogatog folklora i  glazbene baštine vrbničkog kraja našim iseljenicima je pokazao nastup folklorne skupine i glazbenika na sopilama koji se održao na popularnoj Škujici.
Nakon zabavnog programa na otvorenom upoznavanje sa gastronomskim delicijama i autohtonom Žlahtinom, uz druženje i ples, nastavilo se u restoranu „Gospoja“ gdje su domaćinu ovogodišnjeg okupljanja, načelnici Općine Vrbnik Mariji Dujmović –Pavan, predstavnici iseljeničkih klubova uručili prigodni dar.

Tekst i fotografije: Dean Miculinić