U organizaciji HMI i Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata 28. Siječnja u Zagrebu će biti otvorena izložba plakata, knjiga, logotipa, rješenja vizualnih identiteta i izložbenih postavki grafičkog dizajnera Darka Vukovića

Izložba Darka Vukovića‘Plakati/neplakati’, dizajnera s diplomom Akademije umjetnosti iz Novog Sada, uskoro će se moći razgledati u prostorima Hrvatske matice iseljenika u Zagrebu.
Novosađanin Vuković je 2004. magistrirao iz predmeta plakat na temu „Ljudska figura u kazališnom plakatu“, a od 1997. asistent je na Akademiji umjetnosti u Novom Sadu na predmetu „Plakat“. Godine 2007. dobiva zvanje docenta, a 2012. postaje izvanrednim profesorom. Član je UPIDIV-a od 1996. Od listopada 2011. radi i kao gostujući profesor na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, na izbornom predmetu Grafički dizajn. Član je UPIDIV-a od 1996. godine.
Sudjelovao je na kolektivnim izložbama u Monsu, Novom Sadu, Beču, Berlinu, Beogradu, Sofiji, Teheranu. Grafički dizajn radio je za mnoge ustanove, festivale, kompanije, među ostalim i za Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata.
U organizaciji Hrvatske matice iseljenika i Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata u ponedjeljak, 28. siječnja, s početkom u 19,00 sati bit će otvorena izložba plakata, knjiga, logotipa, rješenja vizualnih identiteta i izložbenih postavki vanjskog suradnika Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata, grafičkog dizajnera Darka Vukovića.
Izložba će biti postavljena na prvom katu HMI u Zagrebu (Trg Stjepana Radića 3), a na otvorenju će, osim ravnatelja HMI mr. sc. Marina Knezovića, govorit će i ravnatelj ZKVH-a Tomislav Žigmanov. Izložbu će skupa otvoriti povjesničarke umjetnosti Barbara Vujanović iz Zagreba i Olga Šram iz Subotice.
Izložba Plakati – neplakati” Darka Vukovića 2012. bila je već postavljena Modernoj galeriji „Likovni susret” u Subotici, a 2010. u prostorima ZKVH-a . Vuković važi za jednog od najzapaženijih mlađih grafičkih dizajnera u Srbiji, a njegovo se ime posebno vezuje za plakatni dizajn, „najumjetničkiju” od svih dizajnerskih formi.