Svoje natjecatelje i članove poslalo je 32 odsjeka i gnijezda HBZ-a. Natjecanje je okupilo članove Zajednice iz Milwaukeeja WI, Merrillvillea IN, Clevelanda OH, St. Thomasa ON, Miltona ON, Mississauge ON, Blue Mountaina ON, Bostona MA, New Yorka NY, Youngstowna OH, Farrella PA, Pittsburgha i mnogih mjesta i gradova u Pennsylvaniji

Tradicionalno okupljanje članstva i prijatelja Hrvatske bratske zajednice, koje se održava od 1971. godine, održano je skijalištu u Hidden Valleyju koje se nalazi na planinskom lancu gorja Laurel Highlands, istočno od Pittsburgha u Pennsylvaniji.
Bio je to jedan od najvećih bratskih skupova HBZ-a koji se održava u zimskom periodu, sa sadržajima igara na snijegu i uz drugu vrstu zabave. Mnogi članovi i prijatelji Zajednice doputovali su iz mnogih udaljenih mjesta i gradova na ovaj popularni skup. Radost i ponos bilo je vidjeti goste iz Milwaukeeja WI, Merrillvillea IN, Clevelanda OH, St. Thomasa ON, Miltona ON, Mississauge ON, Blue Mountaina ON, Bostona MA, New Yorka NY, Youngstowna OH, Farrella PA, Pittsburgha i mnogih mjesta i gradova u Pennsylvaniji. Bio je to doista veliki okup naše višebrojne fraternalističke obitelji koja ove godine slavi 120. godina svog rada i djelovanja.
Svoje natjecatelje i članove poslalo je 32 odsjeka i gnijezda HBZ-a. Za veleslalom se prijavilo 67 skijaša i snowboardaša svih uzrasta. Najmlađi natjecatelj bio je petogodišnjak a najstariji 63-godišnjak. Najbolje vrijeme staze imao je skijaš Mike Rakowski od 33:92 iz odsjeka 320 “Holy Cross”, Duquesne PA a od snowboardaša Jared Nikolić iz odsjeka 248 “St. George” Clairton, također iz Pennsilvanije. Prvake pojedinih muških i ženskih skupina pogledajte na webstanici HBZ –a.
Natjecanje je provedeno u duhu fraternalizma i neopisivo zadovoljstvo bilo je vidjeti sve uzraste na okupu. Dvorana prije objave rezultata bila je dupkom puna, a prednjačila je mladež.
Predsjednik Luketich često ističe da i danas, poslije tolikih godina, Zajednica je jedna od rijetkih bratskih ustanova koja se može podičiti tako velikim odzivom svojih članova na sportskim i drugim kulturnim skupovima. To je ocjena koja u slavlju naše 120. obljetnice obećava čvrste korake i kroz drugo stoljeće rada, djelovanja i okupljanja Hrvata u Americi i svijetu pod okriljem Hrvatske bratske zajednice.

Tekst: Franjo Bertović; Fotografije: Ivan Begg