U Dubrovniku je otvorena izložba akademskog slikara iz Mostara Marija Šunjića pod nazivom „Kontiuum tremens“, u organizaciji Hrvatske matice iseljenika.

Ovo je prvo gostovanje mostarskog umjetnika u Dubrovniku, a na izložbi u prostorima dubrovačke Hrvatske matice iseljenika predstavio se  27.08.2014 s dva ciklusa radova i to kolažima manjih formata te skulpturama čija su tematika brodovi.

Kolaži nastali od skica, natpisa ili novinskog papira dolaze iz istog izvora kao i skulpture brodova, rekao je na otvaranju povjesničar umjetnosti Marin Ivanović.

Riječ je o visoko stiliziranim radovima kod kojih je potreba da se svide naglašena. Jednostavno ‘ova djela kod promatrača pobuđuju znatiželju i potiču na postavljanje pitanja’, kazao je Ivanović.

Mario Šunjić rođen je 1975., a na Akademiji likovnih umjetnost Sveučilišta u Mostaru diplomirao je 1992. godine. Izlagao je na 16 samostalnih izložbi te nekoliko skupnih. Radovi mu se nalaze u stalnom postavu Umjetničke galerije BiH, a za svoj rad nagrađen je brojnim nagradama.

Više

Izvor: Hina