Zimska škola hrvatskog folklora završit će zajedničkim nastupom svih polaznika u velikoj Gradskoj sportskoj dvorani u Crikvenici, u subotu, 12. siječnja. Mnogi su polaznici već u trećem i četvrtom naraštaju rođeni izvan domovine, pa sudjelovanjem u tom programu HMI, uz folklorne napjeve i sviranje na tradicijskim glazbalima, obnove i poznavanje hrvatskog jezika

U Crikvenici se do 12. siječnja održava tradicionalna Zimska škola hrvatskog folklora, u organizaciji Hrvatske matice iseljenika, a ovogodišnji program škole obuhvaća napjeve, nošnje i koreografiju hrvatskoga folklornog naslijeđa dinarskog podneblja.
Na dvjema lokacijama – u Hotelu Kaštel i u sportskoj dvorani Srednjoškolskog centra Dr. Antuna Barca – do konca idućeg tjedna nastava se održava u više sekcija i u programu koji vodi etnomuzikolog Andrija Ivančan. Dvjema sekcijama rukovode Tibor Buen (tambure) i Vjekoslav Martinić (tradicijska glazbala).
U radu škole sudjeluje 70 polaznika iz više zemalja Europe i svijeta – iz Argentine, SAD-a, Njemačke, Slovačke, Mađarske, Švicarske, Vojvodine (Srbija), Bosne i Hercegovine, te iz Hrvatske.
Mnogi su polaznici već u trećem i četvrtom naraštaju rođeni izvan domovine, pa sudjelovanjem u tom programu Hrvatske matice iseljenika, uz folklorne napjeve i sviranje na tradicijskim glazbalima, obnove i poznavanje hrvatskog jezika.
Zimska škola hrvatskog folklora završit će zajedničkim nastupom svih polaznika u velikoj Gradskoj sportskoj dvorani u Crikvenici, u subotu, 12. siječnja.
(http://www.mojarijeka.hr/kultura/u-crikvenici-pocela-zimska-skola-hrvatskog-folklora)