Treći dan manifestacije protekao je u znaku predstavljanja zagrebačke galerije Greta u prostoru pulske podružnice HMI. Tamo su svoje radove izložili Marko Ercegović (Dubrovnik/Zagreb), Sandro Đukić, Sven Klobučar, Maja Marković, Natalija Škalić i Marko Tadić iz Zagreba, Marijana Miloš iz Rijeke i Slaven Tolj iz Dubrovnika

 

Nakon dvije prethodne, vrlo zapažene multimedijske manifestacije Muzeja suvremene umjetnosti Istre Tu smo 1 i Tu smo 2, ovogodišnja manifestacija Tu smo 3 pripremila je još raznovrsni i bogatiji program. Idejni začetnik i autor koncepcije je Mladen Lučić, povjesničar umjetnosti i ujedno i savjetnik Muzeja suvremene umjetnosti Istre uz ravnateljicu Gorku Ostojić Cvajner.
Iako su već prethodnih godina sudjelovali  međunarodni umjetnici i među njima neki naši iseljenici, ove je godine dogovorena suradnja i s podružnicom HMI iz Pule. Uz brojne galerijske prostore grada Pule, trgove i ulice, u manifestaciju se ove godine uključio i galerijski prostor pulske podružnice HMI. Svojim medijskim mogućnostima HMI želi proširiti informaciju i među naše umjetnike- iseljenike, koje poziva da se pripreme i odazovu na manifestaciju Tu smo 4 2014 godine.
 
pula 2 vTu smo 3 međunarodna je multimedijska manifestacija Muzeja suvremene umjetnosti Istre koja se odvija od 11.do 23. rujna 2012. na ulicama, trgovima, komercijalnim, izložbenim i galerijskim prostorima Pule. Na prve dvije izložbe sudjelovalo je više od 300 autora iz Hrvatske i inozemstva. Manifestacije su u svakom svom segmentu bile vrlo uspješne te su pokrenule likovni, kulturni i javni život samog grada, upozorile na njegovo povijesno naslijeđe, te promovirale realnu potrebu izgradnje objekta Muzeja suvremene umjetnosti Istre u Puli.

pula 3 vOve će godine na manifestaciji biti prisutno oko 150 autora iz Hrvatske i inozemstva koji će svoje radove suvremene vokacije realizirati u svim medijima vizualnih i performativnih umjetnosti te ilustrirati izlagačku djelatnost Muzeja suvremene umjetnosti Istre, ali i akcentirati spomeničku i civilizacijsku baštinu Pule.
Treći dan od otvaranja manifestacije Tu smo 3 protekao je u znaku predstavljanja sve afirmiranije zagrebačke galerije Greta koja djeluje oko godinu dana. Djelatnost ove galerije predstavljena je u prostoru pulske podružnice Hrvatske matice iseljenika u Carrarinoj ulici. Tamo su svoje radove izložili: Marko Ercegović (Dubrovnik/Zagreb), Sandro Đukić, Sven Klobučar, Maja Marković, Natalija Škalić i Marko Tadić iz Zagreba, Marijana Miloš iz Rijeke i Slaven Tolj iz Dubrovnika.

Marko Ercegović, primjerice, donosi rad naslovljen “Kretanje, gledanje”, a izložene su fotografije performansa koji je izveo između Starigrada i Štaglinca. Izložba ostaje otvorena do 23.rujna.

Tekst: Ana Bedrina