Predsjednik Hrvatskog građanskog društva Crne Gore Mirko Vičević uručio je plakete za posebne zasluge pojedincima koji su doprinijeli razvoju Društva 2012., i to zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću i Žarku Raduloviću, direktoru i suvlasniku hotela “Splendid”

U organizaciji Hrvatskog građanskog društva Crne Gore 3.veljače je u hotelu “Splendid” u Bečićima organizirano tradicionalno Tripundansko veče.
Brojne goste i uzvanike, među kojima su bili i ravnatelj Matice Marin Knezović i predsjednik UO HMI Ivo Jelušić, na početku večeri pozdravio je kotorski biskup msgr. Ilija Janjić. Biskup Janjić posebno je pozdravio i zahvalio se predsjedniku Crne Gore Filipu Vujanoviću “koji je svojom nazočnosti potvrdio uvažavanje naše katoličke vjerske zajednice i Hrvatske nacionalne zajednice u Crnoj Gori.”
Predsjednik Hrvatskog građanskog društva Crne Gore Mirko Vičević uručio je plakete za posebne zasluge pojedincima koji su doprinijeli razvoju HGD CG za 2012. Plakete su uručene Milanu Bandiću, gradonačelniku Zagreba, nagradu je primio njegov izaslanik Boško Lozica, i direktoru suvlasniku hotela “Splendid” Žarku Raduloviću. Puno uspjeha u daljem radu na očuvanju identiteta i promicanju tradicijskih običaja Hrvatskom građanskom društvu, uz prigodni dar, zaželjeli su gosti- Pjevački zbor “Murter”s otoka Murtera.
Goste i uzvanike zabavljali su ženska klapa “Inkanto” iz Kotora, muzički sastava “Tri kvarta” iz Kotora i “Slatka tajna” iz Metkovića.
Hrvatsko građansko društvo Crne Gore je prije 10 godina obnovilo ovu priredbu uz pomoć HRT i Hrvatske gospodarske komore. Veče se organiziralo prije rata u kavani “Dojmi” u Kotoru u okviru svetkovine Sv. Tripuna. Zbog nedostatka adekvatne dvorane u Kotoru Tripundansko veče se organizira zadnje tri godine u hotelu “Splendid” u Bečićima.

Pogledajte fotogaleriju