Na Tripundan Bokeljska mornarica organizira vanjsku feštu, a ispred katedrale igra se tradicionalno kolo mornarice. Svetu misu će služiti monsinjor Egidije Živković, biskup Željeznog iz Austrije. Nakon mise je svečana procesija ulicama starog grada

Tradicionalne Lode, pohvale sv. Tripunu koje najavljuju Tripundan u Kotoru održat će se u nedjelju, 27. siječnja u podne. Lode po tradiciji izgovara mali admiral Bokeljske mornarice, a ove godine to je Slavko Vukasović iz Herceg Novog.
Podizanjem zastave na katedrali-bazilici Sv Tripuna počinju fešte posvećene ovom svecu zaštitniku grada Kotora.
U čast Sv. Tripuna 30. i 31. siječnja i 1. veljače je trodnevnica, a 2. veljače svečani prijenos relikvijara, večernja i kađenje svetih moći.
Na Tripundan, u nedjelju, 3. veljače Bokeljska mornarica organizira vanjsku feštu. Doček odreda Bokeljska mornarice iz Tivta i njihove gradske muzike je u 9 i 30 ispred glavnih gradskih vrata, a u 10 sati ispred katedrale igra se tradicionalno kolo mornarice. Pola sata kasnije je pontifikalna sveta misa koju će služiti monsinjor Egidije Živković, biskup Željeznog iz Austrije. Nakon mise je svečana procesija ulicama starog grada.
Tripundanske svečanosti traju do nedjelje, 10. veljače kada je sveta misa i spuštanje zastave sv. Tripuna.
Vjernicima u Boki i Bokeljima izvan Boke, kotorska Biskupija je uputila proglas. Riječi biskupa Ilije Janjića čitajte na www.radidux.me 
(http://skalaradio.com)

Program svečanosti pogledajte na http://www.kotorskabiskupija.net