Udruga za očuvanje i promicanje hrvatske tradicijske kulture u Bosni i Hercegovini „Stećak“ organizira u suradnji s Hrvatskom maticom iseljenika u razdoblju od 28. lipnja do 3. srpnja ove godine treću po redu Reviju tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske. Projekt se održava pod pokroviteljstvom dr. Dragana Čovića, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda, Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Vlade Hercegbosanske županije i općine Tomislavgrad.


Tomislavgrad, 2. srpnja 2016. u 19:00 
Gradska sportska dvorana

U Reviji i natjecanju sudjeluje 25 djevojaka iz 19 zemalja: Argentine, Austrije, Belgije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Čilea, Italije, Kosova, Mađarske, Makedonije, Njemačke, Perua, Rumunjske, Sjedinjenih Američkih Država, Slovenije, Srbije (Vojvodine), Švedske i Švicarske.

Cilj ovoga programa je susret i povezivanje Hrvata iz cijeloga svijeta u svrhu promicanja naše zajedničke tradicijske kulture, upoznavanje i pružanje potpore Hrvatima u Bosni i Hercegovini posebice u jačanju i očuvanju nacionalnog i kulturnog identiteta.

Tijekom boravka u Bosni i Hercegovini djevojke će posjetiti Sarajevo i Mostar gdje će nazočiti prijemu koji za njih priređuje gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić.

Djevojke će posjetiti i hrvatski kraljevski grad Knin, gdje će se na kninskoj tvrđavi fotografirati u narodnim nošnjama.
Uoči početka programa održava se i svojevrsno prednatjecanje, glasovanje za najfotogeničniju djevojku u hrvatskoj narodnoj nošnji. Udruga „Stećak“ je na svojoj Facebook stranici objavila fotografije svih djevojaka koje su se prijavile za natjecanje. Glasovati je moguće putem web stranice „Stećka“ ili direktno na Facebook stranici korištenjem slijedećeg linka: https://izbornajljepsehrvatice.shortstack.com/QzmBPF

Glasovanje završava u subotu 2. srpnja 2016. godine u 12 sati. Djevojka koja osvoji najveći broj glasova na Facebook stranici bit će proglašena najfotogeničnijom Hrvaticom u narodnoj nošnji i pridružit će se trima najljepšim djevojkama u hrvatskoj narodnoj nošnji koje će proglasiti stručni žiri tijekom svečanoga finalnoga programa 3. Revije tradicijske odjeće i izbora najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske. Finalna večer je u subotu 2. srpnja s početkom u 19.00 sati u Gradskoj sportskoj dvorani u Tomislavgradu i ulaz je besplatan.

U prigodnom programu finalne večeri nastupa Krunoslav Kićo Slabinac.